8 kişi döve döve öldürmüş; 6 kişi tutuklandı

Eskişehir'de bir akaryakıt istasyonda çıkan kavgada dövülen ve kaldırıldığı hastanede bir hafta sonra kurtarılamayan Zafer Cihat Yetimler'in (32) öldürülmesi olayına karışan 6'sı tutuklu, 2'si tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

25 Şubat 2016 Perşembe 19:09
8 kişi döve döve öldürmüş; 6 kişi tutuklandı






8 kişi döve döve öldürmüş; 6 kişi tutuklandı


Gökmeydan Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda 20 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen olayda, iddialara göre Zafer Cihat Yetimler bir grubun saldırısına uğradı. Yumruk ve tekme darbeleriyle yaralanan Yetimler olayın ardından oturduğu Bilecik'in Bozüyük ilçesine gitti. Burada yakınları tarafından Bozüyük Devlet Hastanesi'ne götürülen Yetimler acil servisteki müdahalesinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Yetimler tedavi gördüğü hastanede bir hafta sonra yaşamını yitirdi.

Polis, Zafer Cihat Yetimlerin dövülmesi olayına karıştıkları öne sürülen Suendam Erdilek (40), İlker Yıldırım (29), Gökhan Alan (27), Anıl Özçelebi (22), Bulut Yılmaz (21), Çağrı Gümüş (19) ile Turan Gürcan (24) ve Şahin Üçsaray (22) yakalandı. Şüphelilerden Turan Gürcan ile Şahin Üçsaray çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, diğer 6 şüpheli ise tutuklandı.

Sanıkların yargılanmalarına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Suendam Erdilek, İlker Yıldırım, Gökhan Alan, Anıl Özçelebi, Bulut Yılmaz ve Çağrı Gümüş ile tutuksuz sanıklar Turan Gürcan  ve Şahin Üçsaray katıldı. Sanıklardan Suendam Erdilek, ölen Zafer Cihat Yetimler'in kendisini telefonla arayarak rahatsız ettiğini öne sürerek şöyle dedi:

"Zafer, sürekli telefon ederek bana arkadaşlık teklif ediyordu. Telefonumu kimden aldığını bilmiyorum. Kendisini defalarca aramaması yönünde uyarmama rağmen aramaya devam etti. Bana ahlaksızca tekliflerde bulunuyordu. Kendisi ile görüşmeye karar verdim. Emlak ve medikal işiyle uğraştığımız arkadaşımız İlker Yıldırım'dan arabanın anahtarlarını istedim. İlker, görüşmeye kendisinin de geleceğini söyledi. Zafer Cihat Yetimler ile bir pastanede buluşmak üzere anlaştık. Pastaneye biz de İlker ile birlikte gittik. Ancak Zafer Cihat Yetimler pastaneyi bulamadığını belirterek bir akaryakıt istasyonuna beni çağırdı. Araba ile istasyonuna gittik. Ben arabayı park etmeye çalışırken İlker arabadan indi. Ben daha arabadan inmeden İlker tekrar geri geldi ve Zafer Cihat Yetimler ile görüştüğünü kendisine pezevengi mi olduğunu sorması üzerine tokat atıp geldiğini söyledi. Onun öldüğünü bir hafta sonra öğrendim."

Suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan Turan Gürcan ise kendisinin akaryakıt istasyonu karşısında Huzursevenler Derneği'nin işletmecisi olduğunu belirterek, "Dernekte oturduğumuz sırada birden elektrikler gitti. Biz de sigara içmek için dernek binasının önüne çıktık. Akaryakıt istasyonu bizim derneğin karşısıdır. Akaryakıt istasyonunda kavga çıktığını gördüm. Kavga edenlerden birisinin Odunpazarı Ülkü Ocakları Başkanı İlker Yıldırım olduğunu fark ettim. Ancak biz kavgaya karışmadık. Ayırmaya da vakit kalmadı. Birkaç dakikada dağıldılar zaten" dedi.

İlker Yıldırım ise olay yerine kavga etmek için gitmediklerini söyleyerek, "Suendam benden arabayı istedi. Kendisi biraz sıkıntılıydı. Ne olduğunu sorduğumda önce söylemedi, sonra anlattı. Yalnız başına yollamayacağımı söyleyerek ben de kendisi ile gittim. Akaryakıt istasyonunda Zafer Cihat Yetimler'e Suendam'ı niye rahatsız ettiğini sordum. Bana 'Sen onun pezevengi misin?' deyince kendisine tokat attım. Daha sonra ona kimin, nasıl vurduğunu görmedim" diye konuştu.
2'nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti tutuklu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
 
Son Güncelleme: 25.02.2016 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.