8 Yaşındaki Oğlu Ölen Baba: Gerçekler Ortaya Çiksin

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde tüfekle öldürülen ve portakal bahçesinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Ömer Erkan Boz'un babası Bayram Boz, oğlunun katilinin bulunması için savcılığa başvurdu. 2...

08 Kasım 2014 Cumartesi 12:21
8 Yaşındaki Oğlu Ölen Baba: Gerçekler Ortaya Çiksin






Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde tüfekle öldürülen ve portakal bahçesinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Ömer Erkan Boz'un babası Bayram Boz, oğlunun katilinin bulunması için savcılığa başvurdu.
2 Ekim günü Doyran Mahallesi'nde kendisinden haber alınamayan Ömer Erkan Boz, saatlerce süren aramaların ardından portakal bahçesinde ölü bulundu. Jandarma yaptığı çalışmada çocuğun av tüfeği ile başından vurularak öldürüldüğünü ve cesedinin bahçeye sürüklendiğini tespit etti. Soruşturmayı geniş kapsamlı yürüten ekipler, 8 yaşındaki çocuğun en son oynamak için arkadaşı 10 yaşındaki M.N.C'nin evine gittiğini tespit etti. Ev sahibi T.N ve oğlu M.N.C'nin ifadesini alan jandarma, evin balkonunda oynayan M.N.C'nin boş zannederek tetiğe bastığı tüfeğin ateş alması sonucu Ömer Erkan Boz'un başından vurulduğunu, M.N.C'nin panikleyerek, arkadaşının balkondan düştüğünün sanılması için 2'nci kattan attıktan sonra portakal bahçesine sürüklediğini belirledi.
Boz ailesinin avukatı Alperen Erol, soruşturma sürecinde kolluk kuvvetleri ve savcılığın üzerine düşen bütün görevleri yerine getirdiğini belirterek, "Hiçbir detay bile atlanmamıştır. Fakat vefat eden çocuğumuzun yakınlarına ciddi derecede baskı gelmektedir. Bunların şehir efsanesine dönmesinden korkuyoruz. Ajanslara düşen haberlerde 10 yaşındaki bir çocuğun tek başına balkondan atma, yere düşme eylemini uzak bir mesafedeki portakal bahçesine götürüp götüremeyeceği eylemini yapıp yapamayacağının sıkıntılarını yaşıyoruz. Ailemizin acısının yanında kafasındaki bu soru işaretlerinin giderilmesi adına genel soruşturma savcılığına ilgili müracaatlarımızı yapacağız" dedi.
AİLE SAVCILIĞA BAŞVURDU

Olayın faili konusunda kafalarında soru işaretlerinin olduğunu söyleyen Erol, "Suça sürüklenen çocuğun ceza ehliyetinin olmadığından dolayı ilgili kişiye bir işlem yapılamayacaktır. Biz bundan sonraki aşamalarda, 'tedbirsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet verme' olabilir. İlgili tüfeğin neden orada olduğu? Çocuğa yardım eden oldu mu? Bununla ilgili genel soruşturma savcılığına tekrar soruşturmanın genişletilmesi için suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde açıklama yaptı.
Ömer Erkan Boz'un babası Bayram Boz olayın kaza olduğuna inandıklarını ancak jandarma tarafından oğlunun cesedinin sürüklenerek çalılıklara getirildiğini belirlediğini hatırlattı. Baba Boz, "Kazanın ardından yapılan vicdansızlık bizi yaraladı. 10 yaşındaki bir çocuğun bu olayı yapacağına inanmıyoruz. Gerçekler ortaya çıksın" diye konuştu.
İmam baba, evlat acısının çok zor olduğunu belirterek, "Vicdansızca yapılan hareket bizi yaraladı. Bu soruşturmanın arkasında duracağız. Gereken neyse yapılacağına inanıyoruz. Adli süreç devam ediyor. Ailenin haberi olduğuna inanıyoruz. Gerçekler ortaya çıksın. Eşim çok zor bir süreç geçiriyor, ayakta zor duruyor. Beklemediğimiz bir olay başımıza geldi. Suçlular meydana çıkarsa rahatlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.