800 DEAŞ'li terörist Türkiye'ye girmiş

Terör örgütü DEAŞ üyelerine yönelik son operasyonlarda önemli ayrıntı. Suriye'den en az 800 teröristin Türkiye'ye sızdığı istihbaratı üzerine operasyonlar artırıldı.

10 Kasım 2017 Cuma 12:29
800 DEAŞ'li terörist Türkiye'ye girmiş






800 DEAŞ'li terörist Türkiye'ye girmiş


Polisin son günlerde terör örgütü DEAŞ'e yönelik operasyonlarının ardından, alınan istihbarat bilgilerinin rol oynadığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından, dün terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Suriye'de barınamayan yaklaşık 800 DEAŞ'lı teröristin kaçak yollardan Türkiye'ye girdiği ve 10 Kasım törenlerine yönelik saldırı istihbaratı üzerine operasyon için düğmeye basıldığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, dün sabaha karşı Ankara'nın değişik ilçelerinde, 250 adrese baskın düzenledi. İki gündür devam eden soruşturma kapsamında şimdiye kadar haklarında yakalama kararı bulunan 245 kişiden 220 şüpheli gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

5 EV DAHA ÖNCEDEN BOŞALTILMIŞ
Operasyon öncesi, Suriye'den 800'e yakın DEAŞ'lının Türkiye'ye sızdığı yönünde istihbarat bulunduğu, bunun üzerine Ankara'da sıkı güvenlik önlemleri alınarak örgütle bağlantısı olabilecek kişilerin takip edildiği belirtildi. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 10 Kasım törenleri sırasında DEAŞ tarafından saldırı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Yüzde 80'ni Suriye uyruklu 220 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel döküman ele geçirildi. Operasyonlarda herhangi bir patlayıcı maddenin bulunamadığı belirtilirken, örgütün hücre evi olarak kullandığı 5 evi baskın öncesi boşalttığı ortaya çıktı.
Gözaltın alınan kişilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.