Abdullah Cömert Davası'nda İfadeler Video Konferansla Alınacak

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, () - HATAY'ın Antakya İlçesi'nde 2 Haziran 2013'teki Gezi Parkı protestoları sırasında, biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili açılan dava, güvenlik...

03 Kasım 2014 Pazartesi 15:47
Abdullah Cömert Davası'nda İfadeler Video Konferansla Alınacak






Coşkun YAMAN / BALIKESİR, () - HATAY'ın Antakya İlçesi'nde 2 Haziran 2013'teki Gezi Parkı protestoları sırasında, biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili açılan dava, güvenlik gerekçesiyle alındığı Balıkesir'deki 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek. Hakkında kasten öldürme suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan polis memuru A.K.'nin, mahkeme kararıyla Balıkesir'e gelmeyeceği ve video konferans yöntemiyle Mersin'den, görgü tanıklarının ise olay yeri Hatay'dan ifade vereceği belirtildi.
Duruşma öncesi Abdullah Cömert'in yakınları ve sevenleri, sosyal medya aracılığıyla destek çağrısında bulundu. Abdullah Cömert'in ailesinin avukatı Hatice Can, Balıkesir 2'ci Ağır Ceza Mahkemesi'nin, sanık polis A.K. ile birlikte ailesi ve görgü tanıkları için, bulundukları yerden video konferans yöntemiyle ifade vermesi için talimat verdiğini, bunu doğru bulmadıklarını, ancak buna rağmen yarın kendilerinin duruşma salonunda olacaklarını söyledi.
'SAKINCALAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI'
Cömert davasının Balıkesir'e alındığında bunun sakıncalar getireceğini söylediklerini anımsatan Can, "Sakıncalar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Örneğin Balıkesir'de dava sürerken, olay yerinde keşif gerektiğinde nasıl bir tutum izlenecek. Davanın SEGBİS sistemi ile görülmesine de ayrıca itiraz edeceğiz" diye konuştu.
Cömert ailesi ile avukatları Hatice Can'ın bugün dava için kente gelmesi beklenirken, Balıkesir Barosu avukatları ile kentteki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin oluşturduğu Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP), İnsan Hakları Derneği (İHD) gibi kuruluşların da davayı izleyeceği kaydedildi.
ABDULLAH CÖMERT DAVASI
22 yaşındaki Abdullah Cömert, 2 Haziran 2013'te Antakya'da Gezi Parkı gösterisi sırasında hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu raporunda, Cömert'in gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği vurgulanmıştı. Sanık polis memuru A.K. hakkında 'kasten öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 4 Temmuz 2014'deki ilk duruşmadan önce ise sanık polisin avukatı, güvenlik gerekçesiyle davanın başka ile alınması için savcılığa başvurdu. Valilik ve emniyet müdürlüğünün de aynı yönde görüşler belirtmesi üzerine savcılık, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak dosyayı istedi. Dosya, nakil için karar verilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık da dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi davayı Balıkesir'e nakletti. Davanın Balıkesir'e alınmasına, Abdullah Cömert'in ailesi ile avukatlar tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.