Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın, 12 genç kız yanarak can verdi

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde bir kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. Faciaya dönen yangın sırasında 12 kız öğrenci feci şekilde yanarak can verdi. Yangınd ayaralanan 22 öğrenci tedavi altına alındı. Yurt binasını saran yangının çıkış nedeni henüz tam olarak bilinmiyor. Lise ve dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı binada yetkililerin incelemeleri devam ediyor

29 Kasım 2016 Salı 20:53







Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın, 12 genç kız yanarak can verdi


Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 öğrencinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin ise yaralandığı bildirildi. Vatandaşlar yangına isyan ederken, daha önce kamuya ait öğrenci yurdunun yıkıldığını, orada kalan öğrencilerin de bu yurtta kalmaya mecbur edildiğini ileri sürdü. Olay yerinde kızını arayan acılı bir baba ise yurdun Süleymancılara ait olduğunu söyledi. Yangın, 2008 yılında yine Süleymancılara ait olan Ermenik'teki faciayı hatırlattı.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu.

Yangında alevlerden kaçmak isteyip pencereden atlayan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 22 kişinin yaralandığı, 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.



11'i ÖĞRENCİ, 12 ÖLÜ

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'ndeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.

Saat 19.30'da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 200 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı.


KIZINI ARAYAN TALİHSİZ ADAM: BU SÜLEYMANCILARIN YURDU
Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı.

Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.

12 ÖLÜ: 22 YARALI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izlediği. İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile bakıcı olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı.

Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.
18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

YANGININ ELEKTRİK PANOSUNDAN ÇIKTIĞI SANILIYOR

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'nde özel kız öğrenci yurdunda çıkan, 12 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı yangının çıkış nedeninin ilk belirlemelere göre elektrik panosundan çıktığını söyledi. Binanın ahşapla, yerlerin de halıyla kaplı olması nedeniyle yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığı ifade edildi.

ÇATI YANINCA ÇÖKTÜ

Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3'üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.
Yangının kontrole alınmasının ardından girilen yurt binasında önce 5, daha sonra da 7 yanmış cesede ulaşıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti.
Yetkililer, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan öğrenci olmadığını bildirdi.

YANGIN BÖLGESİNDEN GELEN İLK BİLGİLER

Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı.
8 ÖLÜ, 13 YARALI
Aladağ'daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 8 öğrenci yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vucutlarında kırıklar olan 13 öğrenci de hastanelerde tedavi altına alındı.
Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı.
Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürürken, 3 kız öğrenciye ulaşılamadı. Öğrencilerin binada mahsur kalmasından endeşi ediliyor.
Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.


FACİADA CAN VEREN VE YARALILARIN İSİMLERİ

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında sivillerinde bulunduğu 24 kişinin yaralandığı belirlendi. Hayatını kaybedenler ile yaralananların da kimlikleri belli oldu.

Sinanpaşa Mahallesi'ndeki 3 katlı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam çıkan yangında, yurt müdürü Cumali Genç'in kızı Sare Betül Genç, görevli Fatma Canatan, öğrenciler Sema Nur Aydoğdu, Gamze Bagir, Bahtınur Baş, Nurgül Pertlek, Tuğba Aydoğdu, Sümeyye Yetim, Cennet Karataş, Sevim Köylü, İlknur Maden ve Zeliha Avcı hayatını kaybetti.
Yaralarak hastaneye kaldırılan 22 kişinin ismi ise şöyle:
"Görevliler Gülsüm Çelik, Sümeyye Tanrıverdi, Merve Mete, siviller Ayşe Genç, Elif Deniz, Veysel Dede, Abdi Fersak, Emin Alakaş, öğrenciler Gülcan Bagir, Nefise Sarıkaya, Hafize Sultan Deniz, Zeynep Sevde Deniz, Zeynep Sena Özkan, Yasemin Kara, Emine Pertlek, Sema Karataş, Sedat Topbaş, Şule Altun, Fatma Zehra Altun, Rabia İnce, Nurcan Yılmaz, Neslihan Aydoğdu, Fadime Yetim ve Büşra Güneş"
Yangında hayatını kaybedenlerin ilçeye bağlı Kışlak, Köprücük ve Karahan mahallelerinde oturduğu tespit edildi.
Öğrencilerden Merve Dilara Gölükçü ile Hacer Manıt'ın ise izinli oldukları öğrenildi.

FECİ TABLO 13 YARALI VAR

Aladağ'daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında, 13 çocuğun yaralandığı öğrenildi. İtfaiye erleri ve kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ederken, halen 3 kız öğrenciye ulaşılamadığı belirtildi. Yaralanan ve dumandan etkilenen çocuklar, merkez ilçelerden de sevk edilen çok sayıda ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın da ilçeye gelerek çalışmaları yerinde incelediği bildirildi.
Son Güncelleme: 30.11.2016 02:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.