Adana Ve Mersin'den Kobani'ye Destek Yürüyüşü

HALKIN Demokrasi Partisi'nin (HDP) yaptığı 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' çağrısı üzerine Adana ve Mersin'de yürüyüşler düzenlendi. Adana'da 5 Ocak Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Kobani'ye...

01 Kasım 2014 Cumartesi 17:15
Adana Ve Mersin'den Kobani'ye Destek Yürüyüşü






HALKIN Demokrasi Partisi'nin (HDP) yaptığı 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' çağrısı üzerine Adana ve Mersin'de yürüyüşler düzenlendi.
Adana'da 5 Ocak Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Kobani'ye destek sloganları attı. İnönü Parkı'na yürüyen grup adına açıklama yapan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz, Kobani'nin sadece Kürt halkını değil, özgürlükten, barıştan, eşitlikten yana bütün insanları ilgilendirdiğini söyledi. Kobani'de IŞİD'in vahşetine karşı insanlık direnişi verildiğini belirten Karagöz, "6 Ekim gecesinden beri dünyanın dört bir yanında insanlar Kobani için ayağa kalktılar. Ülkemizde de Hopa'dan Edirne'ye, Samsun'dan Denizli'ye, İzmir'den Diyarbakır'a kadar her yanda yüz binler Kobani ile dayanışmaya geçti. Ne var ki AKP hükümeti halkın taleplerini anlamak ve yanıtlamak yerine şiddeti bastırmayı seçti. Sokağa çıkma yasaklarıyla, bazı karanlık güçlerin halka ateş etmesiyle, tankların şehir merkezlerine indirilmesiyle 1990'lı yılların karanlığını anımsatan günler yaşadık. Herkesin görevi, sağduyu ile hareket etmektir. Şiddetten kaçınılmalı, demokratik ve barışçıl gösteri hakkına saygı duyulmalıdır"dedi.
MİNİ KONSER VERDİLER
Mersin'de ise sivil toplum örgütleri ve sendikaların da destek verdiği 500 kişilik grup merkez Akdeniz İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı'nda toplandı. Ellerinde dövizler, flamalar ve pankartlarla gelen grup çeşitli sloganlar attı. Burada siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri konuşmalar yaptı. Müzik gruplarının da mini konserler verdiği etkinlikte, katılanlar çeşitli eylemlerde yaşamlarını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu sergiyi gezdi.
Gruplar olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.