ADANA'DA 1.4 MİLYON LİRALIK KAÇAK AKILLI TELEFON ELE GEÇİRİLDİ

ADANA, () - ADANA Havalimanı'nda Hong Kong'dan getirilen bilgisayar tamir makinası sandıklarında piyasa değeri 1,4 milyon lira olan 1085 akıllı cep telefonu ele geçirildi. Adana Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği...

18 Aralık 2014 Perşembe 11:16
ADANA'DA 1.4 MİLYON LİRALIK KAÇAK AKILLI TELEFON ELE GEÇİRİLDİ






ADANA, () - ADANA Havalimanı'nda Hong Kong'dan getirilen bilgisayar tamir makinası sandıklarında piyasa değeri 1,4 milyon lira olan 1085 akıllı cep telefonu ele geçirildi.
Adana Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Adana Havalimanı'nın geçici depolama ambarında Hong Kong'dan getirilen 3 ahşap sandıkta bulanan ve bilgisayar tamirinde kullanılan makinanın ağırlığından şüphelenip sandıkları x-ray taramasına sevk etti. Sandıklarda yapılan incelemede taban kısmında yoğunluk tespit edilirken, eşyaların bulunduğu sandık ve içindeki makine detaylı incelemeye alındı.
Yapılan detaylı kontrolde makinanın alt kısmında bulunan devreler boşaltılarak oluşturulan gizli bölmede, paketlenmiş olarak çeşitli markalara ait 1085 cep telefonu bulundu. Ele geçirilen gümrüklenmiş değeri 1 milyon 477 bin TL olan cep telefonu, bilgisayar tamirinde kullanılan tamir makinesi ve bu makineye ait aksam ve parçalara el konuldu.
Kaçakçılık olayı ile ilgili olarak ithalatçı ve beyan sahibi firma yetkilisi 6 kişi hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
Bu operasyonla birlikte Adana'da 2014 yılı başından bu güne kadar ele geçirilen kaçak cep telefonu sayısı 5 bin 802'ye, hakkında suç duyurunda bulunulan kişi sayısı da 13'e ulaştı. 2014 yılı boyunca el konulan telefonların gümrüklenmiş değerinin de toplam 3 milyon 441 bin TL olduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.