Adana'da şehitler törenle uğurlandı: Kaçan teröristler aranıyor

Pozantı'da terör örgütü PKK'lıların saldırısı sırasında şehit düşen polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar'ın Türk bayrağına sarılı naaşları Adana valiliği önüne getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

31 Temmuz 2015 Cuma 14:58
Adana'da şehitler törenle uğurlandı: Kaçan teröristler aranıyor






Adana'da şehitler törenle uğurlandı: Kaçan teröristler aranıyor


Adana'da terör örgütü PKK'lı katillerin saldırısı sırasında şehit düşen 2 polis memuru törenlerle uğurlanıyor. Şehit polis memurları İsa İpek ise Serdar Kazar'ın Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp, Adana Valiliği'ne getirildi.


ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit polis memurları İsa İpek ise Serdar Kazar'ın Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp, Adana Valiliği'ne getirildi. Buradaki törene Vali Mustafa Büyük, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit İsa İpek'in yakınları görüntü alan gazetecilere, "Bizim reklama ihtiyacımız yok. Gidin yılanın başını ezin" diye tepki gösterdi. Vali Büyük, şehit yakınlarının yanına gelerek onları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit cenazelerinin alana getirilmesiyle yakınları gözyaşlarına boğuldu.

ASYA BEBEK CENAZE TÖRENİNDE UYUDU

İsa İpek'in eşi Pınar ile çocukları 5 yaşındaki Göksu ve 2 aylık Asya, tabutun başına getirildi. Şehit çocukları babalarının Türk Bayrağı'na sarı tabutlarına son kez bakıp vedalaşırken, yakınları sinir krizleri geçirdi.
Bir daha hiç görmeyeceği babasının tabutuna son kez bakan Göksu, eliyle tabuta dokunduysa da olan bitine çok da fazla anlam veremedi. Bir kadın polisin kucağında tabutun yanına getirilen 2 aylık Asya'nın babasını sonsuzluğa uğurlarken uyuması dikkat çekti. Bu sahne karşısında gözyaşlarını tutamayan diğer yakınları da şehit tabutlarını öptü, kokladı, kimileri de fotoğraflarına dokunup, okşadı. Serdar Kazar'ın babası Adem ile annesi Hatun Kazar da metanetli görünmeye çalıştı, sürekli dua etti.

"MEKANINIZ CENNET OLSUN"

Ardından törene geçildi ve Vali Mustafa Büyük yaptığı konuşmada şehit polislerin, kahramanca, yiğitçe kendilerine saldıranları bertaraf ettiğini, teröristlerin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Vali Büyük, şunları söyledi:
"Hepimiz, bu vatan topraklarında huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak, saygıdeğer bir devlet olarak tüm dünyanın önünde başı dik olarak durabiliyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Ülkemize yönelik içte ve dışta art niyetli çabalar asla sonuç vermeyecektir. Milli birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemizin bekası için gece gündüz demeden fedakarca görev yapan kanlarını döken canlarını veren aziz şehitlerimiz, aziz kahramanlarımız siz rahat uyuyun, mekanız cennet olsun."

"ŞAHADET ŞERBETİ İÇERKEN KAHRAMANCA MÜCADALE ETTİLER"

Ardından konuşan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, "Burada şahadet şerbetini içerken bile terör örgütlerine
karşı kahramanca mücadele ederek iki haine gerekli karşılığı veren aziz şehitlerimizi edebi istirahatgahına yolcu ediyoruz" dedi.
Gerektiği anda vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda edeceklerine dair yemin ederek göreve başladıklarını anlatan Zeybek, "Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu tür hainlikler bizleri yıldıramayacaktır. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan şer odakları çok iyi bilsinler ki buna hiç kimsenin gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir" diye konuştu.
Duaların ardından İsa İpek'in cenazesi toprağa verilmek üzere Buruk Mezarlığı'na, Serdar Kazar'ın cenazesi Ceyhan İlçesi'nin Başören Mahallesi'ne gönderildi.

KAHRAMAN POLİS, ŞIRNAK'TAN GELMİŞTİ

San kurşununa kadar teröristle neredeyse göğüs göğüse çarpışıp, yaralı olduğu halde teröristin üzerine atlayıp bombasının pimini çekmesini engelleyen şehit polis Serdar Kazar, aslen Bingöllü bir ailenin çocuğu.
Bingöl'ün Genç İlçesi doğumlu Zaza bir aileye mensup polis memuru Serdar Kazar, Düzce Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde mesleğe başladıktan sonra terör olaylarının yoğun olduğu Şırnak'a atandı. Ailesi ve çevresinin, vatana hizmet etmek için polislik mesleğini seçtiğini söylediği Serdar Kazar, 2 yıl da Şırnak görev yaptıktan sonra geçen yıl Adana'ya tayin edildi.
Adana'nın yayla bölgesi olan ve fazla asayiş olayı olmayan Toros Dağları eteğindeki Pozantı İlçesi'nde arkası ormanlık olan Emniyet Müdürlüğü binasında dün akşam nöbeti devir alıp, diğer arkadaşı ile müracaat bölümünde beklerken PKK'lı teröristler saldırdı.
Teröristler saldırmadan kısa süre önce 5 kişilik devriye grubu Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldığı için 2'si bina içinde, 2'si müracaatta, 1'i de nizamiye giriş noktasında 5 polis memuru kaldı. Teröristlerin arka duvarı aşıp bina girişine sızıncaya kadar tehlike sezilmedi.
Saldırı başlayıp silahlar ateşlenince, binandaki 2 polis memuru gelinceye kadar çatışma bitti. PKK'lı 2 terörist, şehit ettikleri 2 polis ve nizamiye nöbetçisinin silahlarından çıkan kurşunlarla öldürüldü, ancak diğer teröristler kaçtı.
Son Güncelleme: 31.07.2015 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.