Adana'ya “Patriot Kasabası“ kuruluyor

Suriye ve Irak'ta IŞİD terör örgütüne karşı her türlü müdahale için yeniden kurulan Adana'nın İncirlik üssü kapasitesini artırıp Patroit Kasabası oluyor.

03 Ekim 2015 Cumartesi 10:39
Adana'ya “Patriot Kasabası“ kuruluyor






Adana'ya "Patriot Kasabası" kuruluyor

Suriye ve Irak'ta IŞİD terör örgütüne karşı her türlü müdahale için yeniden kurulan Adana'nın İncirlik üssü kapasitesini artırıp Patriot Kasabası oluyor.

Patriot kasabası, adana, incirlik üssü

Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı koalisyon güçlerinin kullanımına açılan Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde‚ 'Çekiç Güç‘ döneminden kalma çadırkent, prefabrik kente çevriliyor. ABD'nin‚ her duruma hazır olma‘ politikası çerçevesinde düzenlenen ve ‚Patriot Kasabası‘ adı verilen misafirhane bölgesinde 2 bin 250 yabancı personel aynı anda konaklama ve sosyal hizmet alabilecek. Bu kapasite, ABD'nin Avrupa'daki üsleri içerisinde en büyüğü olacak.

Türk- ABD Ortak Savunma Tesisi olan İncirlik Hava Üssü'ndeki ABD'nin 39'uncu Taktik Grup Komutanlığı, Rusya'nın da Suriye'deki İŞİD hedeflerini vurmaya başladığı şu günlerde yoğun bir çalışmaya başladı. Körfez Savaşı'ndan sonra Kuzey Irak'taki Kürtleri Saddam Hüseyin'in saldırılarından korumak için 24 Temmuz 1991'de başlatılan‚ 'Huzur Harekatı- 2‘ operasyonunu uygulayan Birleşik Görev Gücü'nün konuşlanması için İncirlik Üssü'nde kurulan çadırkent projesi yenilendi.
Son Güncelleme: 03.10.2015 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.