Aliağa'da iki günde toplam 223 kaçak yakalandı

Şahap AVCI / ALİAĞA (İzmir), () - İZMİR'in Aliağa ilçesinde hafta sonu karada, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriye uyruklu toplam 223 kaçak göçmen yakalandı. Bir ihbarı...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:34
Aliağa'da iki günde toplam 223 kaçak yakalandı






Şahap AVCI / ALİAĞA (İzmir), () - İZMİR'in Aliağa ilçesinde hafta sonu karada, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriye uyruklu toplam 223 kaçak göçmen yakalandı.
Bir ihbarı değerlendiren Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sığınmacıların Çakmaklı Mahallesi'nde bulunan Kyme Antik Kenti sahilinden kaçak yolla yurt dışına çıkacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine önceki gün gece yarısı bölgeye operasyon düzenleyen jandarma, ormanlık alanda 21'i çocuk, 22'si kadın toplam 106 Suriyeli kaçak göçmeni yakaladı. Operasyonda ayrıca kaçak göçmenlerin Yunan Adaları'na geçmekte kullanacağı belirlenen 4 zodyak bot, 1 jeneratör, 5 tekne motoru, 6 pompa, toplam 180 litre benzin, çok sayıda şambrel ve can yeleği ele geçirildi.
Aliağa Hükümet Konağı bahçesine getirilen kaçak göçmenlere insanı yardımında bulundu. İşlemlerinin ardından kaçak göçmenler, bugün İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
KAMYON KASASINDA 117 KAÇAK GÖÇMEN  
Aliağa'da dün saat 23.30 sıralarında polisin ilçe girişinde durdurduğu üzeri brandayla örtülmüş kamyonun kasasında, havasızlıktan bitkin düşmüş aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 117 kaçak göçmen ile 3 organizatör yakalandı. Kaçak göçmenlerin İzmir'in Basmane semtinden alınıp, Yunan Adaları'na geçişlerinin sağlanması için Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne götürülmeye çalışıldığı bildirildi. Kaçak göçmelerin polisteki işlemleri sürerken, 3 organizatör ise adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI
 

 



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.