Almanya Diye Sakarya'ya Getirilen Mülteciler 1000'er Euro Ödemiş

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), () - IŞİD tehdidi altındaki Kobani’den kaçarak Türkiye’ye gelen ve İstanbul’dan kaçak yollarla bindikleri ve Almanya’ya gideceğini sandıkları TIR’ın kendilerini Sakarya’ya getirdiği...

07 Kasım 2014 Cuma 17:06
Almanya Diye Sakarya'ya Getirilen Mülteciler 1000'er Euro Ödemiş






Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), () - IŞİD tehdidi altındaki Kobani’den kaçarak Türkiye’ye gelen ve İstanbul’dan kaçak yollarla bindikleri ve Almanya’ya gideceğini sandıkları TIR’ın kendilerini Sakarya’ya getirdiği 9 Suriyeli mülteci, kişi başı 1000 euro verdiklerini söyledi.
Sakarya’nın Akyazı İlçesi'nde sonuçlanan umut yolculuğu dolandırıcılığıyla ilgili olarak TIR’da yakalanan 9 Suriyeli mültecinin getirildikleri Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı. Mülteciler, Kobani’den kaçarak Türkiye’ye geldiklerini ve İstanbul’dan Almanya’ya gitmek üzere bir kişiyle anlaştıklarını söyledi. Bu kişiye 1000'er euro verdiklerini anlatan mülteciler, "Üç gün önce de bizi bir TIR parkına getirip Almanya’ya götüreceklerini söylediler. Gece hareket ettik. Ama yolculuk kısa sürdü. Durduğumuz yerde uzun süre kalınca aramızda rahatsızlananlar oldu ve seslenmek zorunda kaldık" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.