Amanoslar'daki Radar Komutanlığı'na PKK'dan taciz ateşi

ANTAKYA (Hatay), () - AMANOS Dağı zirvesinde kurulu 220. Hava Radar Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan verilen bilgide, Hatay il merkezine yaklaşık...

31 Temmuz 2015 Cuma 13:47
Amanoslar'daki Radar Komutanlığı'na PKK'dan taciz ateşi






ANTAKYA (Hatay), () - AMANOS Dağı zirvesinde kurulu 220. Hava Radar Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan verilen bilgide, Hatay il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta Kesicik Karlısu mevkiindeki silahlı saldırıya, Hava Radar Komutanlığı unsurları tarafından anında karşılık verildi ve karşı ateşleri takiben terörist ateşleri kesildi.
Aynı radara 7 Ağustos 2009'da PKK'lı teröristlerin saldırısında bir er şehit olmuş, bir terörist ölü ele geçerilmişti.
Amanoslarda önceki yıllarda birçok eylem gerçekleştiren, İskenderun'da askeri birliğe saldırıda 6 askeri, Dörtyol ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne saldırıp 4 polisi şehit eden, farklı karakollarda 3 subay ve bir astsubayı şehit edip köylüleri kaçıran, terörist gruplar bir süreden bu yana  yine aynı bölgede varlıklarını hissettirmeye başlamıştı.
Bu bölgenin PKK sorumlusu 'Fırat-Siverek' kod adlı Kenan Yıldızbakan yakalanmış, 15 kanlı eylemin faili olmaktan tutuklanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.