Amerika'dan gelen mektup, 'şarbon' paniğine yolaçtı

ABD'den Konya'daki bir kadına gelen mektuptaki toz 'şarbon' paniğine neden oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Komutanlığı ekipleri, mektubu incelemek için el koyarken PTT, Şubesi'nde de inceleme...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:02
Amerika'dan gelen mektup, 'şarbon' paniğine yolaçtı






ABD'den Konya'daki bir kadına gelen mektuptaki toz 'şarbon' paniğine neden oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Komutanlığı ekipleri, mektubu incelemek için el koyarken PTT, Şubesi'nde de inceleme yaptı. Zarfa temas eden 2 PTT çalışanı da sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye kaldırıldı.
Olay, bugün merkez Selçuklu İlçesi’nde bulunan Selçuklu PTT Dağıtım ve Toplama Merkezi’nde meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nden yaşayan bir kişi tarafından Z.A.'ya gönderilen mektupta, tasnif sırasında toz olduğu değerlendirildi. PTT görevlileri durumu AFAD ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Komutanlığı’na (KBRN) bağlı ekiplere bilgi verdi. PTT'ye gelen KBRN Komutanlığı'ndaki özel giysili ekipler, çevre güvenliğini aldıktan sonra açılmayan mektubu bulunduğu yerden bir kutuya alarak incelemek üzere birliğe götürdü.
Mektubun Z.A.'nın sürekli olarak mektuplaştığı bir kişi tarafından gönderildiği öğrenilirken, zarfa temas eden 2 PTT görevlisi de sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Yetkililer, zarfın içindeki maddenen yapılacak incelemenin ardından belli olacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI
   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.