Amerikan konsolosluğundan vatandaşlarına uyarı

23 Ekim 2016 Pazar 00:34
Amerikan konsolosluğundan vatandaşlarına uyarı






Amerikan konsolosluğundan vatandaşlarına uyarı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu vatandaşları olası terör olaylarına karşı uyardı. Konsolosluk açıklamasında vatandaşlarından güvenlik yetkililerinin uyarılarına dikkat etmesini ve yerel basını takip etmesini istedi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu internet sitesinden yayınladığı açıklamayla vatandaşlarını olası terör saldırılarına karşı uyardı. Radikal örgütlerin, ABD vatandaşları ve diğer yabancı uyruklu insanlara yönelik terör saldırılarına devam ettiğini duyurulduğu açıklamada, önceden planlanmış yada habersiz gerçekleştirilme ihtimali olan saldırıların, bombalama, silahlı saldırı, adam kaçırma ya da başka bir şekilde olabileceğini bildirdi. Açıklamada ayrıca İstanbul'da yaşayan yada ziyaret eden ABDvatandaşlarını diğer yabancıların bulundukları yerlere giderken aldıkları güvenlik önlemleri üzerinde özen göstermeleri konusunda da uyarıda bulundu.

ABD Başkonsolosluğu vatandaşlarına, "Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'nden, özellikle Türkiye-Suriye sınırından uzak durmalarını, turistik alanlarda kalabalık gruplardan uzak durmalarını, halka açık alanlarda dikkatli olmalarını, siyasi mitinglerden uzak durmalarını, acil durumlarda yerel otoriteden gelen uyarıları dikkate almaları ve yerel basını takip etmelerini" de önerdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.