Anız yakarken traktörünü, çevredeki tarlaları yaktı, ağır yaralandı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSKAR (Ankara), () - ANKARA'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde oturan ve E-90 karayolu kenarında tarlası bulunan 75 yaşındaki Çapan Sarıkaya'nın yaktığı anış ateşi, rüzgarın etkisiyle kontrolden çıktı....

03 Temmuz 2015 Cuma 11:31
Anız yakarken traktörünü, çevredeki tarlaları yaktı, ağır yaralandı






Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSKAR (Ankara), () - ANKARA'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde oturan ve E-90 karayolu kenarında tarlası bulunan 75 yaşındaki Çapan Sarıkaya'nın yaktığı anış ateşi, rüzgarın etkisiyle kontrolden çıktı. Bir anda alevlerin arasında kalan Sarıkaya ile birlikte traktörü, çevredeki arazilerdeki 1110 dekar ekili, 150 dekar da anıza bırakırlan tarla, bir evin bahçesindeki ağaçlar yandı. Ambulans helikopterle Ankara'ya kaldırılan ve vücudunda birinci derecede yanıklar bulunan Sarıkaya'nın durumunun ağır olduğu bildirildi.
Şereflikoçhisar E-90 karayolu kenarında tarlası bulunan Çapan Sarıkaya, traktörü ile geldiği tarlasındaki anızları yakmak istedi. Yaktığı anızlarla birilkte rüzgarın da etkisiyle giderek büyüyen alevler, bir anda çevredeki tarlalara da sıçradı. Ateşi söndürmek isteyen Sarıkaya, kendisi ile birlikte traktörü de alevlerin arasında kaldı. Sarıkaya'nın imdadına ise çevredeki vatandaşlar yetişip, vücudundaki alevleri güçlükle söndürmeyi başardı. Giderek büyüyen alevler, Sarıkaya'nın traktörü ile birlikte çevrede bulunan toplam bin 110 dekar ekili, 150 dekar da anıza bırakılan tarla ile bir evin bahçesindeki ağaçları da yaktı.
Vücudunda ağır yanıklar bulunan Çapan Sarıkaya, vatanadaşlar tarafından önce Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavisi burada yapılan Sarıkaya için durumunun ağır olması nedeniyle ambulans helikopter istendi. Gelen ambulans helikopterle Ankara'da Numune Hastanesi'ne kaldırılan Sarıkaya, vücudunda oluşan birinci derecede yanıklar nedeniyle Başkent Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Şerefllikoçhisar'da oturan Hacı Ahmetli Tepeköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı Sarıkaya'nın durumunun ağır olduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.