Ankara bombacısı hapla intihar etti: Terörist PYD'li çıktı

Ankara'da düzenlenen bombalı saldırının faili ölü olarak yakalanırken, bombacı teröriste yardım edenlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yakalanarak sorgulanmaya başlandı.

03 Şubat 2018 Cumartesi 09:08
Ankara bombacısı hapla intihar etti: Terörist PYD'li çıktı






Ankara bombacısı hapla intihar etti: Terörist PYD'li çıktı


Vergi Dairesi bombacısı Mardinli Ersen Ertogan, Ankara Çukurambar'da düzenlediği saldırının ardından polis tarafından Osmaniye'ye kadar takip edildi. Yakalanacağını anlayan terörist hap içerek intihar etti

Ankara’da, vergi dairesindeki patlamaya bombanın yol açtığı belirlendi. Kamera kayıtlarından kimliği saptanan ve Osmaniye’ye kadar izlenen terörist yakalanacağını anlayınca intihar etti. İşte operasyonun detayları...

PYD EĞİTİP YOLLAMIŞ

Ankara Çukurambar’daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde dün meydana gelen patlamanın, çanta içindeki bombayla gerçekleştirildiği saptandı.

Saldırıyı düzenlediği ileri sürülen terörist Ersen Ertogan, Ankara’dan Osmaniye’ye kadar izlendi, yakalanacağını anlayınca intihar etti.

Adana, Şırnak ve Mardin’de yapılan operasyonlarla olaya karışan 8 kişi yakalandı.

Ankara İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki kameraların görüntülerini inceleyerek, içinde bomba düzeneği bulunan çantayı vergi dairesinin girişine bırakanın Ersan Ertogan olduğunu tespit etti.
Mardin Mazıdağı doğumlu olan 27 yaşındaki Ersen Ertogan’ın, PYD’nin kontrolündeki Suriye kırsalında, YPS içinde eğitim aldığı ve yasa dışı yollardan Türkiye’ye girdiği belirlendi. Ertogan’ın, saldırının ardından Suriye’ye kaçmak için yola çıktığı tespit edildi.


OSMANİYE’YE KADAR NEFES KESEN TAKİP

Hızla takip başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ersan Ertogan’ı Osmaniye’ye kadar izledi.

İçinde bulunduğu araç saat 04.00 sıralarında durdurulan ve yakalanacağını anlayan Ertogan’ın hap içerek intihar ettiği belirtildi. Aynı araçtaki 2 kişi yakalandı. Adana, Şırnak ve Mardin’de de operasyon düzenlendi. Toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.