Ankara'da HDP'li gruba biber gazlı müdahale

TSK'nın Afrin'e yönelik operasyonuna HDP'li gruptan tepki geldi. HDP'nin çağrısı üzerine Ankara ve Diyarbakır'da toplanan küçük gurpalar polis izin vermedi. Ankara'daki basın açıklamasında direnen HDP'li grup biber gazı ile dağıtıldı.

21 Ocak 2018 Pazar 19:41
Ankara'da HDP'li gruba biber gazlı müdahale






Ankara'da HDP'li gruba biber gazlı müdahale

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na karşı HDP'nin yaptığı çağrı üzerine Ankara'da toplanan bir grup, açıklama yapmak istedi. Çankaya ilçesi Kızılay semtinde bulunan Ziya Gökalp Caddesi'nde açıklama yapmak isteyen gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Protestocular, gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA HDP'LİLERİN AÇIKLAMASINA İZİN YOK


Diyarbakır'da Afrin'deki terörist gruplara yönelik başlattığı, 'Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto için açıklama yapmak isteyen HDP ve DBP'lilere polis izin vermedi. HDP il başkanlığı girişinde yapılmak istenen açıklamaya polis izin vermezken, polis ile partililer arasında kısa süreli gerginlik oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün Suriye'nin Afrin kentindeki PKK/YPG hedeflerine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nı Diyarbakır'da protesto etmek için HDP İl Başkanlığı'na gelen HDP Milletvekili Ziya Pir, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile DTK Eş Genel Başkanı Leyla Birlik ile bazı partililer, il binası önünde açıklama yapmak istedi. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruba dışarıda açıklama yapamayacaklarını bildirdi. Dışarıda açıklama yapmakta ısrar eden eden HDP Milletvekili Ziya Pir, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan'ın da bulunduğu grubu, çevik kuvvet ekipleri, bina girişinde oluşturdukları çemberle dışarıya çıkmasını engellemesiyle kısa süreli gerginlik oldu.


HDP SÖZCÜSÜ BİLGEN: OPERASYONUN FAYDASI OLMAYACAK


HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu saldırının Ortadoğu halklarına, Türkiye toplumuna hiçbir faydası olmayacak. Aksine, çok büyük kayıpları beraberinde getirecek" dedi.
HDP Sözcüsü Bilgen, partisinin genel merkezinde, 'Zeytin Dalı Harekatı' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Parti Meclisi toplantısında Afrin'e yönelik harekatı değerlendirdiklerini söyleyen Bilgen, TBMM'nin harekat nedeniyle tatil edildiğini ileri sürdü. Bilgen, "Parlamentoda bu konular tartışılmasın diye geçtiğimiz hafta, 3 partinin ortak imzasıyla milletvekillerini kış tatiline gönderildiler" diye konuştu.

'KÜRTLER, DEĞİŞİMİN DİNAMİĞİDİR'

Türkiye'nin daha önce de benzer operasyonlar gerçekleştirdiğini dile getirerek, başarılı olamadığını savunan Bilgen, şunları söyledi:

"Eğer bu, bir iç güvenlik sorunuysa yani iddia edildiği gibi gerçekten Türkiye'ye yönelik bir tehditten kaynaklanıyorsa bu tehdide karşı şimdiye kadar yapılan hangi girişim başarılı olmuştur? 30 yıldır Irak'ta, Kandil başta olmak üzere Kürtlerin yaşadığı birçok bölge bombalanmıştır. Bu, hangi sorunu çözmeye yetmiştir? Kürtler, Ortadoğu'da değişimin dinamiğidir, barışın köprüsü olma potansiyeline sahiptir. Dolayısıyla bu bombalar, sadece dağları, toprakları değil; Ortadoğu'da, ortak bir gelecek kurma iradesini bombalamaya yöneliktir."

'OPERASYONUN TÜRKİYE'YE FAYDASI OLMAYACAK'

Operasyonun isminin 'Zeytin Dalı Harekatı' olmasını da eleştiren HDP Sözcüsü Bilgen, şöyle konuştu:
"Zeytin, bütün Ortadoğu medeniyetlerinde, inanç dünyalarında barışın sembolüdür. Kur'an’da da zeytine gönderme yapılır; ama aslında bu saldırı, zeytin değil başka çağrışımları hatırlatıyor bize. Saddam da yıllar önce, Halepçe'de yine Kur'an'dan bir kavramı, 'Enfal'ı tercih etmişti ve binlerce çocuğun, kadının hardal gazı ile katledilmesi Kur'an'dan bir ayetin adı altında gerçekleşmişti. Yine Diyanet İşleri Başkanlığı, çok ilginç bir rol oynuyor. 'İslam' kelimesi 'barış' demek olduğu halde Fetih Suresi'ni böyle bir facianın ismi olarak sunmaya kalkıyor. 'Fetih', 'açılım' demektir; 'işgal' demek değildir. Eğer siz, işgali 'Fetih' sanırsanız aslında açılım yapma imkanlarının önünü dini duyguları kullanarak, kesmiş olursunuz. Bu saldırının, bu operasyonun Ortadoğu halklarına, Türkiye toplumuna hiçbir faydası olmayacak. Aksine çok büyük kayıpları beraberinde getirecek. Eğer Fetih'i bu kadar ısrarla kullanmaya devam ederlerse görecekler ki aslında bu süreç, Türkiye'de sıvasız evlere, yoksulların evlerine kapılarına taziye çadırı kurulup, Fatiha okunmasından başka hiçbir sonuç doğurmayacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.