Ankara'da TV spikeri, içeni yamyama çeviren uyuşturucu ile yakalandı

Ankara'da bir TV kanalında spikerlik yapan Serkan O'ya gönderilen kargo paketinin içinde, içenleri adeta yamyama çeviren Flakka adlı uyuşturucu çıktı.

15 Ekim 2017 Pazar 08:50
Ankara'da TV spikeri, içeni yamyama çeviren uyuşturucu ile yakalandı






Ankara'da TV spikeri, içeni yamyama çeviren uyuşturucu ile yakalandı

İspanya'nın Barcelona kentinden yola çıkan bir uyuşturucu türü, ilk kez Türkiye'de ortaya çıktı. Kullananları adeta yamyama çeviren ‘flakka’ adlı maddeyi Ankara'da bir TV kanalında sunuculuk yapan Serkan O. adlı kişiye geldiği belirlendi. Serkan O tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye’ye gönderilen bir kargoyu takibe alan İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Avcılar’da alıcısı Bulut O. görünen kargoyu inceledi. Narkotik köpekleri kargoya tepki verdi.
Gazete Habertürk'te bugün yer alan Nihat Uludağ imzalı habere göre İspanya'dan kargoya verilen uyuşturucu için Ankara polisi operasyon düzenledi. Kargoyu almaya gelen özel bir TV kanalında spiker olan Serkan O.’yu gözaltına aldı.

KENDİNİ ‘YAKINIM GÖNDERDİ’ DİYE SAVUNDU

Kargo açılarak madde test cihazıyla kontrol edildi ancak Türkiye’de daha önce bilinmeyen bir uyuşturucu olduğu anlaşıldı. Laboratuvarda yapılan analizde, maddenin ‘flakka’ olarak bilinen, ‘Alpha PVP Hydrochloride’ olduğu saptandı.

ABD ve Brezilya başta olmak üzere tüm dünyada yayılmaya başlayan, kullananları adeta yamyama çevirip saldırganlaştıran uyuşturucunun, ilk kez Türkiye’de yakalandığı belirtildi. Özel bir kanalda haber spikerliği yapan Serkan O., “Barcelona’dan bir yakınım kargoyu gönderdi. İçinde ne olduğunu bilmiyordum” dedi ancak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serkan O.’nun söz konusu uyuşturucuyla ilgili haberler sunduğu da öğrenildi. Güvenlik güçleri, uyuşturucunun kaynağını bulmak için araştırmalarını sürdürüyor.

KULLANANLAR İÇİN ÖLÜMCÜL TEHLİKE UYARISI

Rusya menşeili olan sentetik uyuşturucunun ilk olarak ABD’de ortaya çıktığını söyleyen yetkililer, toz ve hap şeklinde kullanılan uyuşturucuyla ilgili uyarıda bulundu. Uyuşturucu kullananların görüntüsünün korku yarattığı ve ölümcül etkisi olduğunu belirten yetkililer, “Maddeyi kullananlar, tanımadıkları kişilere saldırıyor, üstlerini başlarını parçalıyor. Halüsinasyona yol açan madde, kalp krizine neden oluyor” dedi. ABD’de bu uyuşturucuyu kullanan bir kişinin arkadaşının yüzünü yediği de medyada yer aldı.

Son Güncelleme: 15.10.2017 10:05
Anahtar Kelimeler:
FlakkaSerkan O.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.