Ankara eski EGO müdürü FETÖ'cü çıktı

FETÖ'nün memur yapılanmasında önemli yeri olduğu iddia edilen MEVA kurucusu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı ve eski EGO Genel Müdürü Nuri Gündoğan hakkında hazırlanan iddianamede ilginiç bilgilere yer verildi.

02 Temmuz 2018 Pazartesi 08:00
Ankara eski EGO müdürü FETÖ'cü çıktı






Ankara eski EGO müdürü FETÖ'cü çıktı 


Ankara Büyükşehir Belediyesi eski EGO Müdürü ve Ulaşım Daire Başkanı Nuri Gündoğan 1981 yılından itibaren FETÖ içinde aktif olarak üst düzey görevlerde yer aldığı iddiasıyla hazırlanan iddianame doğrultusunda dava açıldı.

FETÖ'nün memur yapılanmasında önemli yeri olduğu iddia edilen MEVA (Memurlar Vakfı) kurucusu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı ve eski EGO Genel Müdürü Nuri Gündoğan hakkında hazırlanan iddianamede ilginiç bilgilere yer verildi. Gündoğan'ın 15 Temmuz'dan hemen önce hükümet üyelerini kast ederek "Bunların yakında boynuna ip takılacak, köpekler gibi sokaklarda süründürülecekler" şeklindeki sözleri iddianamede yer aldı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu görevinden ihraç edilen, darbe girişiminin ardından da tutuklanan eski Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanı Nuri Gündoğan hakkında “darbe” ve “FETÖ üyeliği” suçlarından cezalandırılması istemiyle dava açtı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Gündoğan’ın 1981 yılından beri FETÖ içerisinde üst düzey görevlerde bulunduğu belirtildi, Gündoğan hakkındaki ifade ve tespitlere yer verildi. Edinilen bilgiye göre iddianamedeki o tespitler şöyle:

- Öğretmen olarak Elazığ’dan Ankara Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi’ne atanan Gündoğan, FETÖ bağlantısı gerekçesiyle kapatılan Memurlar Vakfı’nı (MEVA) kurdu, “Türkiye kamu görevlileri ve bürokrasisinden sorumlu imam”lığı yaptı. Bir süre sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na atandı.

- Bu dönemde örgütün tepe yönetimi ile yoğun telefon irtibatı tespit edildi. Telefon görüşmelerinin özellikle 6-7 Ekim olayları, MİT TIR’larının durdurulması, 17-25 Aralık sürecinde yoğunlaştığı saptandı.

- FETÖ bağlantılı isimlerle görüşmeleri belirlenen Gündoğan’ın sık sık yurtdışına çıktığı ve bu seyahatlerinin önemli bir kısmının ise ABD’ye yapıldığı ve örgüt elebaşı Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği belirlendi.

- İddianemede, Gündoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi öncesi yakın çalışma arkadaşlarına defaatle hükümete yönelik tehdit eder üslup takındığı, “Yakın bir zamanda bunların hepsinin boynuna ip takılacak, sokaklarda köpekler gibi sürüklenecekler” ifadesini kullandığı kaydedildi. 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün önce “Bir kişi ya baştan kazanır, sonra kaybeder ya da başta kaybeder, sonra kazanır” gibi sözler kullanarak, darbe girişimini ima ettiği, bu durumun, darbe girişiminden önceden haberdar olduğunu gösterdiği savunuldu.

Son Güncelleme: 29.09.2020 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.