Ankara Numune Hastanesi B Blokunda korkutan yangın

Ankara Numune Hastanesi'nin çatı katında çıkan yangın büyük korku ve paniğe neden oldu. Hastane içine park edilen araçlar yüzünden itfaiye görevini güçlükle yapınca çok sayıda çekici çağrılarak araçlar dıyarı çıkarıldıb

18 Mayıs 2016 Çarşamba 22:47
Ankara Numune Hastanesi B Blokunda korkutan yangın






Ankara Numune Hastanesi B Blokunda korkutan yangın

Ankara Altındağ ilçesinde bulunan Numune Hastanesi'nin çatı katında başlayan yangın çok sayıda hasta ve sağlık görevlisini etkiledi. Yangın sırasında itfaiyenin görev yapmasını engelleyen çok sayıda park halindeki araç çekici çağrılarak dışarıya çıkarıldı. Halen yangın söndürme çalışması sürüyor.


ÇEKİCİLER HASTANE İÇİNDEKİ ARAÇLARI KALDIRDI

Ankara'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre, ölen ya da yaralananın olmadığı yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, Altındağ'da, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin B Bloku'nun çatı katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

İlk belirlemelere göre, yangında ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenilirken, tedbir amaçlı B Bloku'ndaki hastaların diğer bölümlerdeki polikliniklere aktarıldığı belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin, yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.



Bu arada, kentteki çok sayıda çekicinin, hastane bahçesinde park halinde bulunan araçların kaldırılması için bölgeye sevk edildiği öğrenildi.
 
YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Sağlık Bakanlığı, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Beyin Cerrahi ve Üroloji Servislerinin bulunduğu B Blok üst katında çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi devam etmekte.

Beyin Cerrahi ve Üroloji servislerindeki 100'e yakın hasta, hastane içerisindeki başka bölümlere tahliye edilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde çevredeki hastanelere nakilleri sağlanacaktır" denildi.

HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle büyük paniğin yaşandığı hastanede hastalar kısa sürede tahliye edilmeye başlandı. Yangın haberini duyan hasta yakınları ise hastaneye akın etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI: YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Sağlık Bakanlığı'ndan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangınla ilgili yapılan açıklamada, "Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Beyin Cerrahi ve Üroloji Servislerinin bulunduğu B Blok üst katında çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi devam etmekte. Beyin Cerrahi ve Üroloji servislerindeki 100'e yakın hasta, hastane içerisindeki başka bölümlere tahliye edilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde çevredeki hastanelere nakilleri sağlanacaktır" denildi.

YILDIRIM DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, yangının yıldırım düşmesinden dolayı çıktığının iddia edildiğinin belirtildiğini söyleyerek, "Hastane çalışanları ve güvenlik görevlileri bir yıldırım düştüğünü iddia ediyor. İnceleme devam ediyor. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması yapılıyor. Sadece çatı katı zarar gördü. Yaralı ya da ölü yok. Hastalar problemsiz şekilde tahliye edildi' dedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, itfaiye ekiplerinin 1,5 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

 
Son Güncelleme: 19.05.2016 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.