Ankara'da bombalı saldırı, Bakan açıkladı; 86 ölü var

Ankara Garı'nda düzenlenen bombalı saldırının boyutları büyüyor. Ankara Savcılığı ölü sayısını 47 olarak duyurdu, bu açıklamanın üstünden 45 dakika sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ölü sayısını 86 olarak açıkladı..

10 Ekim 2015 Cumartesi 15:50
Ankara'da bombalı saldırı, Bakan açıkladı; 86 ölü var






Ankara'da bombalı saldırı, Bakan açıkladı; 87 ölü var

Ankara Tren Garı'nda Barış gösterisine katılmak için gelen vatandaşlara yönelik saldırıda ölü sayısı sürekli artıyor. Ankara Savcılığı ölü sayısını 47 olarak duyurdu, bu açıklamanın üstünden 45 dakika sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ölü sayısını 86 olarak açıkladı..

Bakan Müezzinoğlu vatandaşlardan sosyal medya üzerinden yapılan kan çağrılarına da itibar edilmemesini istedi. Müezzinoğlu yaralı vatandaşlar konusunda 28 ağır yaralı olduğunu belirterek 'Çok ağır bir tablo, milletimizin başı sağolsun' dedi.. Saldırı sonrası 28'i ağır 186 yaralının hastanelerde tedavi altında tutulduğu bildiriliyor..


Ankara'da tren garına giden köprü altında patlama meydana geldi. Tren garının bulunduğu bölgede nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi.

Olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 87 kişinin öldüğü 126 kinin yaralandığı bildirildi.

Ankara Garı, Ankara Garı Bombalı Saldırı

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.

Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISI: 47 ÖLÜ VAR

Kodalak,“Ankara Adli Tıp Kurumu'nun cenazelerle dolduğunu, Gazi Hastahanesi bahçesine ek Adli Tıp Merkezi kurduklarını” belirterek, “Savcılık olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz, bir an önce soruşturmayı tamamlamaya çalışıyoruz. Olay yerinde 30 hastanelerde de 17, toplam 47  hayatını kaybetmiş vatandaşımız var” dedi.

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığınca Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12.00-16.00 saatlerinde, Ankara Tren Garı'ndan Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana geldi.

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi yaralandı. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Demokrasi ve ülkenin huzurunu hedef alan menfur saldırının lanetle kınandığı açıklamada, "Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.
Son Güncelleme: 10.10.2015 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.