Anne para lazım gelen arkadaşa 10 bin lira ver

İstanbul'da Leyla Mercan adlı kadını telefonla arayan dolandırıcılar "Anne para lazım gelen arkadaşa 10 bin lira var" diyerek tuzağa düşürdü. Polis telefon dolandırıcılarını arıyor..

02 Şubat 2018 Cuma 11:40
Anne para lazım gelen arkadaşa 10 bin lira ver






Anne para lazım gelen arkadaşa 10 bin lira ver

Telefon dolandırıcılarının bulduğu yöntem vatandaşları mağdur ederken polisi bile şaşkına çeviriyor. Yıllardır vatandaşları, polis, hakim, savcı hatta vali olarak dolandıran istismarcılar bu kez, gözlerine kestirdiği kurbanlarının çocuklarının adını kullanarak tuzağa düşürüyor... Dolandırıcılar kurbanlarıyla ilgili bilgileri, aileyi iyi bilen yakınlarından, banka şubelerindeki adamlarından, ya da yakın akraba çevresinden bilgi sızdırıyor.

İstanbul’da 62 yaşındaki Leyla Mercan, karşısındaki oğlu zannettiği kişinin "Para lazım. Gelen arkadaşıma 10 bin TL verir misin?" sözüne kandı. Talihsiz kadın dolandırıldığını, oğluyla gerçekten konuşunca anladı

Dolandırıcılar, vatandaşları kandırmak için her gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Bu kez bir kadın, özel bir bilgisayar programı kullanan dolandırıcılar tarafından oğlunun telefon numarası ile arandı.

BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı, İstanbul Maltepe’de oturan 62 yaşındaki Leyla Mercan oldu. İnternet üzerinden özel bir program ile oğlunun cep telefonundan arıyormuş gibi yapan dolandırıcılar, Mercan’ın 10 bin TL’sini alarak kayıplara karıştı. Mercan, memleketinde ev satışından hissesine düşen parayı bankaya yatırdı. Bankadan eve henüz girmişken cep telefonu çaldı. İstanbul’da özel bir şirkette çalışan oğlunun cep telefonu numarasını görünce hemen açtı. Oğlunun sesine çok benzeyen bir ses, "Anne Mustafa ben, çok acil bana para lazım. Ne kadar verebilirsen iyi olur" dedi.

HASTA YATAĞINDAN KALKIP BANKAYA GİTTİ

Mercan, hasta olmasına rağmen yeniden bankaya giderek hesabından 10 bin TL çekti. Eve geldiğinde, bir kişi kapıyı çalarak "Oğlunun arkadaşıyım, parayı götüreceğim" dedi. Bu sırada oğlunun cep telefonu numarasıyla aynı olan numaradan tekrar arandı, telefondaki kişi "Anne parayı acil arkadaşıma ver" dedi. Mercan, poşete sardığı 10 bin TL parayı kendi elleriyle dolandırıcıya teslim etti.

1 SAATTE GİTTİ

Yaklaşık 1 saat içerisinde 10 bin TL parasını dolandırıcılara kaptıran Mercan, oğlunun kendisini aramasıyla dolandırıldığını anladı. Polisin yaptığı incelemede, Mercan’ın özel bir bilgisayar programı ile oğlunun cep telefonu numarası kullanılarak arandığı belirlendi. Leyla Mercan’ın oğlu Mustafa Mercan, dolandırıcılık olayını şöyle anlattı: "Annem ‘Sesin bir değişik geliyor’ deyince ‘Yorgunluk, iş güç anne ondan’ diye konuşmuşlar. Önce 4, sonra 8, en son 10 bin TL istemişler. Ben 2 dakika sonra aradım ancak annem parayı vermişti. Hemen çıkıp peşinden koştu ama dolandırıcılar kaçtı."

Mustafa Mercan, "Dolandırıcılar annemin hesabına para yattığını biliyor. Ayrıca telefon numaralarımızı da biliyor. Ben bu durumu polise sordum. Genelde 3 türlü dolandırıcılık yapıyorlar. Birincisi dolandırıcılar içeriden birinci derece yakınlarından bilgi alıyor. İkinci olarak eş ve dostlardan bilgi alıyor. Üçüncüsü de bankalardaki adamlarından hesap sahipleri hakkında bilgi alıp dolandırıyorlar" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.