'Anne ve babanızın hacı arkadaşıyım' diyerek dolandırdı

KARAMAN’da misafir olduğu evlerde 'anne ve babanızın hacı arkadaşıyım' diyerek yolda kaldığını söyleyip para isteyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 65 yaşındaki İbrahim Y., şikayet üzerine...

02 Mart 2015 Pazartesi 12:11
'Anne ve babanızın hacı arkadaşıyım' diyerek dolandırdı






Muammer ŞEN / KARAMAN, () - KARAMAN’da misafir olduğu evlerde 'anne ve babanızın hacı arkadaşıyım' diyerek yolda kaldığını söyleyip para isteyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 65 yaşındaki İbrahim Y., şikayet üzerine polis tarafından yakalandı.  Bu yöntemle 5 bin 500 lira topladığı belirlenen İbrahim Y. sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. 
Konya’nın Karapınar İlçesi’nde Karaman’a gelen İbrahim Y. belirli bir süre keşif ve araştırma yaptıktan sonra belirlediği evlere gidip misafir oldu. Anne babası ölmüş ya da uzakta olan aileleri seçen İbrahim Y. ev sahiplerinden "Anne ve babanızın hacı arkadaşıyım. Karaman’a geldim ve yolda kaldım" diyerek para toplamaya başladı. Anne ve babası hacıya gitmemesine rağmen hacı arkadaşı olduğu söyleyip para isteyen İbrahim Y.’nin durumundan şüphelenen bir ev sahibi polise ihbarda bulundu. 

Eşgal doğrultusunda çalışma yapan polis, İbrahim Y.’yi misafir olduğu son evde gözaltına aldı. Her girdiği evde tanınmamak için farklı kıyafet giydiği belirlenen İbrahim Y.’nin, ev sahiplerinden toplam 5 bin 500 lira dolandırdığı saptandı. Polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen İbrahim Y. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.