Antalya'da orman yangını işyerlerine zarar verdi

Yusuf ÜNAL/ANTALYA, () - ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde sosyete pazarı olarak adlandırılan bölgede gözleme dükkanında çıkan yangının ormanlık alana sıçraması sonucu 5 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Yangında, 5 gözleme...

27 Ağustos 2015 Perşembe 22:49
Antalya'da orman yangını işyerlerine zarar verdi






Yusuf ÜNAL/ANTALYA, () - ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde sosyete pazarı olarak adlandırılan bölgede gözleme dükkanında çıkan yangının ormanlık alana sıçraması sonucu 5 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Yangında, 5 gözleme dükkanı da yanarak kullanılmaz hale geldi. 
Çakırlar Mahallesi'ndeki yangın, saat 20.00 sıralarında çıktı. Bölgede faaliyet gösteren bir gözleme dükkanında elektrik aksamındaki arıza nedeniyle başlayan yangın, büyüyerek önce komşu gözleme dükkanlarına daha sonra ormanlık alana sıçradı. Haber verilmesiyle bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler koordineli şekilde önce ormanlık alandaki yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü. Çok sayıda söndürme ekibinin katıldığı çalışmalar daha sonra dükkanların söndürülmesi için devam etti. Ekipler, yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonunda yangını kontrol altına alarak tamamen söndürdü. Jandarma ekipleri, söndürme çalışmaları sırasında önlem alarak bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. 

İnceleme yapan Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangının tamamen söndürüldüğünü belirterek, can kaybı yaşanmadığını söyledi. Yangında 5 gözleme dükkanı ve 5 dönüm kızılçam orman alanının zarar gördüğünü aktaran Türk, "Ekiplerimizin hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyük bir zarara yol açmadan söndürüldü" dedi. 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.