Antalya'daki Kobani Eyleminde Gerginlik

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA'da, IŞİD'in Kobani saldırılarını oturma eylemi yapıp slogan atarak protesto etmek isteyen HDP'li gruba yürüyüş sırasında bir binadan önce su döküldü, daha sonra pet şişe atıldı. Gerginlik...

01 Kasım 2014 Cumartesi 17:34
Antalya'daki Kobani Eyleminde Gerginlik






Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA'da, IŞİD'in Kobani saldırılarını oturma eylemi yapıp slogan atarak protesto etmek isteyen HDP'li gruba yürüyüş sırasında bir binadan önce su döküldü, daha sonra pet şişe atıldı. Gerginlik büyümeden bastırılırken Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup, bir süre oturma eylemi yaptı.
IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto için sosyal medya üzerinden bir araya gelen yaklaşık 350 HDP'li, saat 14.30 sıralarında Kazım Özalp Caddesi girişinde toplanarak yürüyüşe geçti. Ellerinde Kobani'de ölenlerin fotoğraflarını taşıyan grup sloganlar eşliğinde yürüyüşe devam etti. Burada 'Katil IŞİD' diye slogan atan grubun üzerine bir binanın 4'üncü katından önce su döküldü, daha sonra da pet şişe atıldı. Kısa süren gerginlik araya vatandaşların girmesiyle son buldu.
Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup, burada bir süre oturma eylemi yaptı. Burada mark okuyan ve Kobani'de ölenler için saygı duruşunda bulunan grup adına Kobani'den gelen yaşlı bir kadın, orada yaşadıklarını anlattı. İki saat süren oturma eylemi olaysız sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.