ARACI NEHRE SÜRÜKLENDİ, SÜRÜCÜYÜ AFAD KURTARDI

EDİRNE’de şiddetli yağışların ardından Sarayiçi Mevkii'nde Tunca Nehri'nin taşarak suların yolun üzerinden aktığı Fatih Köprüsü'nde, Murat Çınarkök’ün kullandığı hafif ticari araç, sel sularına kapıldı. Otomobilden...

22 Aralık 2014 Pazartesi 12:16
ARACI NEHRE SÜRÜKLENDİ, SÜRÜCÜYÜ AFAD KURTARDI






EDİRNE’de şiddetli yağışların ardından Sarayiçi Mevkii'nde Tunca Nehri'nin taşarak suların yolun üzerinden aktığı Fatih Köprüsü'nde, Murat Çınarkök’ün kullandığı hafif ticari araç, sel sularına kapıldı. Otomobilden çıkarak bir ağaca sığınan sürücü Çınarkök, AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olay dün gece, nehirlerdeki taşkın nedeniyle sular altında olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Mevkii'nde meydana geldi. Gece yarısı Yeniimaret Mahallesi’nden evinin olduğu Şükrüpaşa Mahallesi’ne gitmek için 22 EL 326 plakalı hafif ticari aracıyla Fatih Köprüsü’ne gelen 30 yaşındaki Murat Çınarkök, karanlık yolda yüksek suları fark edemedi. Araç bir süre ilerledikten sonra motorunun su alması nedeniyle durdu. Taşkın sularında akıntıya kapılan araçtan çıkan Çınarkök, bir ağacın dalına çıkarak suya kapılmaktan kurtuldu. Yerleşim alanlarına uzak olmasına rağmen bağırarak yardım isteyen Çınarkök’ü o sırada tesadüfen oradan geçen biri görerek polis ekiplerine haber verdi.
AĞAÇ DALINA TUTUNDU
Taşkın nedeniyle yükselen suya giremeyen polis ekipleri itfaiye ve AFAD ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ve AFAD ekipleri botla nehre girerek Murat Çınarkök’ün yerini tespit etti. Oldukça korktuğu gözlenen Çınarkök, bağırarak yardım istedi. İtfaiye ekipleri de tüm ekiplerin kendisini kurtarmak için geldiğini söyleyerek, biraz daha sabretmesini istedi. Yaklaşık yarım saat süren kurtarma çalışmasının sonunda suya batmamak için çıktığı ağaç dalından itfaiye ve AFAD ekiplerince indirilen Murat Çınarkök, botla kıyıya çıkarılarak ambulansla Selimiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Sağlık durumu iyi olan Çınarkök, Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki evine gitmek istediğini ancak karanlık yolda suların yüksek olduğunu fark edemediğini ifade ederek, "Fatih Köprüsü’nden Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki evime gidiyordum. İşaretleme yoktu, araçla girdim ve araç stop etti. Bende kapıyı açıp suya atladım sonrada araba akıntı ile düştü. Ben de kurtulmak için bir ağaç dalına çıkıp yardım istedim" dedi.
Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.