Artvin’de Çoban Ve Koyunlar İçin Kurtarma Operasyonu

Adem GÜNGÖR/ ARTVİN, () - ARTVİN’de ani bastıran kar yağışı özellikle yüksek kesimde etkili oldu. Ahlat Köyü yaylasında mahsur kalan 250 koyun ve çobanı, AFAD ekiplerinin operasyonu ile kurtarıldı. Artvin'de özellikle yüksek...

03 Kasım 2014 Pazartesi 11:42
Artvin’de Çoban Ve Koyunlar İçin Kurtarma Operasyonu






Adem GÜNGÖR/ ARTVİN, () - ARTVİN’de ani bastıran kar yağışı özellikle yüksek kesimde etkili oldu. Ahlat Köyü yaylasında mahsur kalan 250 koyun ve çobanı, AFAD ekiplerinin operasyonu ile kurtarıldı.
Artvin'de özellikle yüksek kesimde etkili olan kar yağışı çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar kalınlığı yer yer 30 santimetreyi aştı. Kar yağışının beklenenden önce başlaması nedeniyle köylerde yaşayanlar kışa hazırlıksız yakalandı. Merkeze bağlı Ahlat Köyü'nün 1750 rakımlı Saçınga Yaylası'nda, bir çoban ile 250 koyun mahsur kaldı. Artvin Valiliği’ne haber ulaşması sonrasında yaylada mahsur kalan çoban ile koyunları kurtarmak için operasyon düzenlendi. Artvin Valisi Kemal Cirit’in emriyle harekete geçen AFAD ekipleri, kar araçlarıyla yola çıkarak çoban ve koyunların mahsur kaldığı yaylaya ulaştı, çoban ile koyunları Ahlat Köyü'ne ulaştırdı.

VALİ FACEBOOK SAYFASINDAN DUYURDU 
Operasyonun başarıyla tamamlandığı haberini Artvin Valisi Kemal Cirit, Facebook sayfasından, "Kar yağışıyla tanıştık bugün. Yollarımız açık ancak sürücülerimizin zincirsiz yola çıkmamalarını önemle hatırlatmak isterim. İlimiz merkeze 25 kilometre uzaklıkta 1750 rakımlı Ahlat köyü yaylasında mahsur kalan 250 küçükbaş hayvan ile çobanı İl AFAD Müdürlüğü ekibimiz tarafından kurtarılmıştır. Ekibimize teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun" ifadeleriyle duyurdu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.