"Asansör faciası" davasına devam edildi

Ümit TÜRK / İstanbul, () - MECİDİYEKÖY'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sabah başlayan dördüncü duruşması saat 23.00 sıralarında...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 00:46






Ümit TÜRK / İstanbul, () - MECİDİYEKÖY'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sabah başlayan dördüncü duruşması saat 23.00 sıralarında sona erdi.

Sanık ve müştekilerin söz almasından sonra, sanık avukatları müvekkilleri için konulan adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan, yapılan inceleme sonucunda alınan raporun istenmesine karar verdi.

Mahkeme, sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı ile sanıkların duruşmalara gelme zorunluluğunun kaldırılması talebini ise yargılamanın devam etmesi, duruşmada sürekli sorular sorulması ve delillerin tam olarak toplanmaması gerekçesiyle reddetti.

Mahkeme, Şişli Belediyesi'nden dava konusu inşaat ruhsatının istenmesine de karar vererek, duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi.

22,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

6 Eylül 2014 tarihinde Mecidiyeköy'deki Torunlar Center inşaatında meydana gelen asansör kazasında 10 işçi feci şekilde hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında, Şantiye Şefi Önder Türksoy, Proje Müdürü Murat Aytimur, asansör teknikerleri Adem Akyıldız ve Turgay Dalkılıç "Birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla 11 Eylül 2014 tarihinde tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı'nın hazırladığı iddianamede, 25 şüphelinin, "Taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.