Askeri darbe son durum; Cuntacılar tutuklanıyor, Tutuklanan darbecilerin isimleri

Askeri darbeye destek veren cuntacılara yönelik operasyonlar sürüyor. Sabah saat 10.00'a kadar yapılan operasyonlarda tutuklanan askerlerin sayısı 1584 olarak açıklandı, ancak bu sayının 2 bini bulduğu ifade ediliyor.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 12:11
Askeri darbe son durum; Cuntacılar tutuklanıyor, Tutuklanan darbecilerin isimleri






Askeri darbe son durum; Türkiye genelinde cuntacılar tutuklanıyor, Tutuklanan darbecilerin isimleri

Tutuklanan darbecilerin isimleri


Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı olarak başlayan askeri darbe girişiminden sonra Türkiye genelirde darbeye destek veren subaylar tek tek tutuklanıyor. Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İstanbullular'dan sokaklarda 'üniformalı ve eli silahlı' kişiler görmesi halinde '155 polis imdat' hattına bildirmelerini istedi

Türkiye'yi kaosa sürüklemeyi amaçlayan ve kendilerini Sulh Konseyi olarak adlandıran cuntacılara yönelik tututlamalar sürüyor. Aralarında generallerinde bulunduğu 1584 askerin sabaha kadar süren operasyonlarda tutuklandığı açıklandı, ancak bu rakam gelen son haberlerle daha da arttı.


SAKARYA'DA 110 ASKER GÖZALTINA ALINDI

SAKARYA'da darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında 2 albay ile Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'na vekalet eden yarbayın da bulunduğu 110 asker gözaltına alındı.
Darbe girişiminin ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü, aralarında 2 piyade albay ile Sakarya İl Jandarma Komutanlığına vekalet eden bir yarbayın da bulunduğu 110 askeri gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Kocaeli'den gelen 5 tanka ise el konuldu. Gözaltına alınan askerler Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiler. Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın gözaltına alınan askerlerin ifadelerini emniyet müdürlüğünde alacağı belirtildi.

VALİ TÜFEKLE AÇIKLAMA YAPTI

Darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal eden askerlerin vatandaşlar tarafından çıkartılması sonrasında elinde tüfek ile valilik önünde açıklama yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Sizlere ateş eden askeri gözaltına aldık. Biz çadır devleti değiliz. Milletimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Devletin yasaları var. Devletin yasaları 'idam' diyorsa idam edilir ama bunu hukuk yapacak. Şaşkınlık içinde olmayalım. Haklı durumdayken yanlış yapmayalım. Kışkırtmalara gelmeyeceğiz. Onları gerekirse meclisimiz kanun çıkartır idam eder. Onlar hak ettikleri gibi cezalandırılacak. Devletimize, milletimize bu kadar zarar veren bu gözü dönmüşler affedilmeyecektir. Bir yerde polis ve jandarma yan yana ise onlar devletin kuvvetleridir. Onlara yardımcı olacağız" dedi.


TRT BİNASINI BASAN ASKERLER SORGULANIYOR

DARBE girişimi sırasında Harbiye ve Ulus’taki TRT binalarını ele geçirdikten sonra gözaltına alınan 160 asker Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanıyor. Nezarethanede tutulan askerlerin kimlik tespitlerinin yapıldığı, ardından adli işlemlere başlanacağı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında albaylar, yarbaylar, binbaşılar olduğu öğrenildi. Askerlerle ilgili Emniyet Müdürlüğü binasında şu anda kimlik tespiti çalışmaları sürüyor,  bu işlemlerin bitmesinin ardından adli işlemlere geçilecek. Savcılıklardan gelen talimatlar doğrultusunda şüphelerin ifadelerinin alınacağı belirtildi.


TUĞGENERAL MUSTAFA YILMAZ GÖZALTINA ALINDI


AMASYA'da bulunan 15'nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, polis tarafından gözaltına alındı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun yaptığı darbe girişiminin ardından Amasya'da sürdürülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz'ı gözaltına aldı. Tuğgeneral Yılmaz'ın halen Amasya İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında olduğu belirtildi.


ISPARTA'DA İKİ ÜST DÜZEY KOMUTAN GÖZALTINDA

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından, Isparta'da, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya ile Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz gözaltına alındı.
 

Van'da 2 ALBAY, 1 BİNBAŞI VE 1 YÜZBAŞI GÖZALTINA ALINDI

DARBE girişiminin ardından Van'da yürütülen operasyonlar kapsamında eski Van 6'ncı Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın, Van'a yeni atanan 6'ncı Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman ile Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı ve Komanda Bölük Komutanı gözaltına alındı.
Türkiye genelinde darbe girişimcilerine yönelik başlatılan operasyonlar devam ederken, Van'da da bir çok asker Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmalar kapsamında gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonlarda eski Van 6'ncı Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın, kente yeni ataması yapılan 6'ncı Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman, Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kandir, İlçe Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıdvan Yıldırım gözaltına alındı. Gözaltılarla ilgili operasyonların sürdüğü yetkililer tarafından daha sonra da açıklama yapılacağı belirtildi.




KARABÜK'TE DARBE SORUŞTURMASINDA 4 GÖZALTI


KARABÜK'te, 'Darbe grişimine destek vermek' suçlamasıyla başlatılan soruşturmada 1 albay, 2 emniyet şube müdürü, 1 emniyet amiri, 1 polis memuru gözaltına alındı.
Safranbolu 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedat Arıcan, sabah Karabük Valiliği'ne geldiği sırada polisler tarafından gözaltına alındı. 'Darbe girişimine destek vermek' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 1 polis memuru da yakalandı. Soruşturma sürdürülüyor.


MANİSA'DA DA 1 TUĞGENERAL VE 1 ALBAY GÖZALTINDA


MANİSA Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız, darbe girişimiyle ilgili gözaltına alındı.
Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı Albay M. Arif Seyhun Kışlası'nda gözaltına alınan Tuğgeneral Arslan ve Albay Yıldız, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şubesi'ne getirildi. Zanlılar sorguya alındı. Sosyal medyadaki Facebook hesabı üzerinden gözaltılara ilişkin açıklama yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "An itibariyle Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ekrem Arslan ve Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız gözaltına alınmıştır. Devamı gelecek, bu vatan bir avuç haine teslim edilmeyecek kadar kıymetli" paylaşımı yaptı.


EGE ORDUSU KOMUTANLIĞI KURMAY BAŞKANI GÖZALTINDA

İzmir'de sürdürülen operasyonda gözaltı sayısı 19'a çıktığı bildirildi. Gözaltına alınanların isimleri şöyle:
"Ege Ordu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ramazan Elmas, Albay Ramazan Gencer, Albay Oksal Çelik, Albay Alican Özcan, Albay Yener Karaduman, 2. Komando Tugay Kurmay Başkanı Kurmay Yarbay Bülent Eryılmaz, Yarbay Faik Baran, Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay, Yüzbaşı Kadir Silay, Üsteğmen Yasin Yılmaz, Teğmen Rıdvan Mecnur, Astsubay Taner Çakal, Astsubay Cihangir Özcan, Uzman Çavuş Hakan Yalçın,, Yüzbaşı Eser Birgül, Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez, Astsubay Mehmet Doğru."

EGE ORDU KOMUTANLIĞI'NIN ÇIKIŞI KAPATILDI

Öte yandan İzmir'in Narlıdere İlçesi'ndeki Ege Ordu Komutanlığı nizamiyesinin önü, dün başlayan darbe girişimine önlem amacıyla belediye otobüsü ve TOMA ile kapatıldı. Ege Ordu Komutanlığı'ndan askeri araç çıkışı durduruldu. Komutanlıkta herhangi bir hareketlilik gözlenmedi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.