Ayağını kıran kayakçı böyle taşındı

Haluk KAFAR/BURSA, () - OKULLARIN yarıyıl tatili nedeniyle yoğun günler geçiren Uludağ'da, kayakçılar zaman zaman kaza yapıyor. Cehennem Pisti'nde kayak yaparken düşerek sağ ayağını kıran lise öğrencisi 16 yaşındaki Yiğit Alp Yüzer'e...

01 Şubat 2015 Pazar 11:59
Ayağını kıran kayakçı böyle taşındı






Haluk KAFAR/BURSA, () - OKULLARIN yarıyıl tatili nedeniyle yoğun günler geçiren Uludağ'da, kayakçılar zaman zaman kaza yapıyor. Cehennem Pisti'nde kayak yaparken düşerek sağ ayağını kıran lise öğrencisi 16 yaşındaki Yiğit Alp Yüzer'e ilk müdahaleyi, paletli ambulans ile olay yerine giden Jandarma Arama Kurtarma ve 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Sedye ile ambulansa taşınan öğrenci sağlık merkezinde tedavi altına alındı.
Kar kalınlığının 180 santime ulaştığı Uludağ. sömestre tatilinde arkadaş grubu ile gelen Yiğit Alp Yüzer, Cehennem Pisti'nde kayak yaparken dengesini yitirip düşünce sağ ayağını kırdı. Yaralanan gencin yardımına, cep telefonu ile haber verdiği Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri yetişti. Paletli Ambulans ile Cehennem Pisti'nin zirvesine tırmanan ekipler, belirli bir noktadan sonra ambulans çıkamayınca yaralıya yürüyerek ulaştı. Yaralı gence ilk müdahaleyi olay yerinde yapıp ardından bir süre kar üzerinde kaydırdıktan sonra sedyeye koyan Jandarma ekipleri, Yiğit Alp Yüzer'i Oteller Bölgesi'nde 112 Acil Servise getirdiler. Ayağında kırık olduğu tespit edilen genç tedavi altına alındı.
Uludağ'da sömestr tatilinde yaralanma olaylarının arttığını açıklayan Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, tatilde hafta içersinde ortalama 30 kişi hafta sonu ise 50'ye yakın yaralıya müdahale yaptıklarını açıkladı.


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.