Baba- Kıza Çarparak Öldüren Alkollü Sürücüye 22.5 Yıl Hapis İstemi

BURSA, () - BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, geçen ağustos ayında, alkollü olarak kullandığı otomobille otobüs durağında bekleyen 54 yaşındaki Rasim Güngör ve kızı 24 yaşındaki Tunay Güngör’e çarparak ölümlerine...

24 Ekim 2014 Cuma 11:15
Baba- Kıza Çarparak Öldüren Alkollü Sürücüye 22.5 Yıl Hapis İstemi






BURSA, () - BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, geçen ağustos ayında, alkollü olarak kullandığı otomobille otobüs durağında bekleyen 54 yaşındaki Rasim Güngör ve kızı 24 yaşındaki Tunay Güngör’e çarparak ölümlerine neden olan 38 yaşındaki Reşat Aydın hakkında 22.5 yıl hapis cezası istendi. Daha önce alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulan Rasim Güngör, bir başka aracın sıkıştırması sonucu durağa girdiğini öne sürdü.
Merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi’nde oturan 5 çocuk babası Rasim Güngör, Manisa Celal Bayar Üniversitesi sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencisi ikiz kızlarından Tunay Güngör’ü, tek dersten kaldığı bütünleme sınavına göndermek için 4 Ağustos’ta saat 03.00 sıralarında birlikte evden çıktı. Baba- kız 1 kilometre uzaklıktaki otobüs durağına  yürüyerek, şehirlerarası otobüs terminaline gitmek için belediyenin terminal servis otobüsünü beklemeye başladı. Bu sırada Reşat Aydın yönetimindeki 19 F 9838 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak önce yol kenarındaki kaldırıma çarptı, sonra otobüs durağına dalıp Tunay ile Rasim Güngör'e çarparak ölümlerine neden oldu.
HAKİM HUZURUNDA
Kazadan sonra 1.65 promil alkollü olduğu belirlenen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Reşat Aydın’ın Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Bilinçli taksir ile ölüme sebebiyet vermek' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
Duruşmada kazada ölenlerin yakınları Yasin Güngör, Murat Güngör, Meryem Karataş, Leyla Güngör, Zenne Güngör, Rasim Güngör, sanığa en ağır cezanın verilmesini istediler. 4 BİRA İÇMİŞ
Savunmasını yapan Reşat Aydın, kaza gece restoranda arkadaşları Fatih Karaçam ve Yavuz ile birlikte alkol aldıklarını belirterek şunları anlattı:
"Dört tane bira içtim. Yalova’dan Mudanya’ya giderek sahil kenarında oturduk. Kent meydanına kadar Yavuz’un kullandığı araba ile geldik. Yavuz araçtan inince ben direksiyona geçtim. Yalova’ya doğru giderken, plakasını hatırlamadığım bir araç sıkıştırınca sağa direksiyonu kırdım. Araç, dönmeye başladı ve sağdaki kaldırıma çarptı. Kendimi kaybettim, hastanedeydim. Ölenlere ne şekilde nasıl çarptığımı hatırlamıyorum. Alkollüydün ama bilincim yerindeydi. Hızım 90- 100 civarındaydı. Kazadan sonra Çekirge Devlet Hastanesi’ne gittim. Burada kimse ilgilenmeyince, Orhangazi Devlet Hastanesi’ne gittim. İki kişinin ölümüne neden olduğum için pişmanım."

DAHA ÖNCE ALKOLDEN EHLİYETİNE EL KONULMUŞ
Aydın, olay günü ehliyetinin üzerinde olmadığını, alkollü araç kullanmaktan dolayı Bursa'da daha öncede ehliyetine el konulduğunu söyledi.
Sanık Reşat Aydın’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, görgü tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.