Barajda Bulunan Cesedin Kimliği Dna Testi İle Belirlendi

Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ın Almus ilçesinde bulunan baraj gölünde geçen hafta bulunan cesedin, 22 Şubat 2011 tarihinde balık tutmak için sandalla açıldıktan sonra kaybolan 27 yaşındaki Tufan Aybek'e ait olduğu belirlendi. Almus'ta,...

29 Ekim 2014 Çarşamba 15:32
Barajda Bulunan Cesedin Kimliği Dna Testi İle Belirlendi






Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ın Almus ilçesinde bulunan baraj gölünde geçen hafta bulunan cesedin, 22 Şubat 2011 tarihinde balık tutmak için sandalla açıldıktan sonra kaybolan 27 yaşındaki Tufan Aybek'e ait olduğu belirlendi.
Almus'ta, geçtiğimiz cumartesi günü balık tutmak için Orman Evleri mevkisine giden 4 kişi, kıyıda bir ceset gördü. Balıkçıların haber vermesi üzerine olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, cesedi sudan çıkardı. Ardından ceset Almus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Morga kaldırılan cesedin iskelet haline geldiği ve üzerinde balıkçı tulumu olduğu belirlendi. Cesedin, 3 yıl önce barajda kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan Tufan Aybek'e ait olduğu ihtimali üzerine DNA testi yapılmasına karar verildi. Ceset, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına gönderildi. Tufan Aybek'in ailesinden de test için numuneler alındı.

TUFAN AYBEK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
Ankara'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde cesedin, 22 Şubat 2011 tarihinde balık tutmak için sandalla baraj gölüne açıldıktan sonra kaybolan Tufan Aybek'e olduğu tespit edildi. Cenaze yakınları tarafından teslim alınarak Almus'ta bu sabah toprağa verildi. Evli ve 1 çocuk babası olan Aybek'in bulunması için günlerce arama yapılmış, su altını gösteren uydu bağlantılı cihaz ve kameralar kullanılmış ama sonuç alınamamıştı.
Öte yandan 9 Nisan 2012 tarihinde ise, barajda ağ kafes alabalık işletmeciliği tesislerinde çalışan 25 yaşındaki Eray Erman da sandaldan düşerek suda kaybolmuş ve yapılan tüm çalışmalara rağmen bulunamamıştı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.