Batmanda bomba yüklü araçtan cephanelik çıktı

PKK'lı teröristlerin Batman'da kanlı saldırısı son anda önlendi. Bomba yüklü araç uzun bir takibin ardından yapılan operasyonla ele geçirildi. 2 terörist kaçarken araçtan cephanelik çıktıb

27 Ağustos 2015 Perşembe 09:08
Batmanda bomba yüklü araçtan cephanelik çıktı






Batmanda bomba yüklü araçtan cephanelik çıktı

PKK'lı teröristlerin Batman'da planladıkları katliam saldırısı bozuldu. Uzun bir takipten sonra bırakarak kaçtığı bomba yüklü araç polis tarafından şehir dışına çıkarılarak patlatıldı. Batman İl Emniyet Müdürlüğü'nce şüpheli bulunan bir araç takibe alındı. Takibe alındığını fark eden araçta bulunan iki şahıs aracı boş bir araziye bırakıp kaçtılar. Bomba yüklü olduğu anlaşılan araç, 9 Saat süren bir çalışmanın ardından kontrollü bir şekilde patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlatılan araçta çok sayıda mermi ve silah da bulundu.

2 TERÖRİST KAÇTI

Edinilen bilgiye göre. Olay Batman Yeşiltepe Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Akşam saatlerine şüpheli bulunan bir araç Batman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Takip edildiğini fark eden araç sürücüsü ve yanında bulunan şahıs aracı mısır tarlasına yakın bir yere park edip uzaklaştılar. Aracın yanına gelen polis ekiplerinin araçta bomba olduğunu fark etmesi üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri ve bomba imha uzmanları çağrıldı.

ARAÇ JAMMERLA UZAKLAŞTIRILDI

Güvenlik güçleri tarafından, muhtemel bir  bir uzaktan kumanda düzeneği olma ihtimaline karşı bölgeye frekans kesici Jammer'li araçlar sevk edilip, geniş güvenlik önlemleri alındı. Bomba imha uzmanlarının yaptığı detaylı çalışmanın ardından araç fünyeyle üç kez kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlatılan araç hurda yığınına dönüştü. Öte yandan patlatılan araçta çok sayıda mermi, 1 adet Biksi marka silah, 3 adet Kalaşnikov tüfek ve 1 adet EM 16 silah ele geçirildi. Bomba yüklü aracın patlatılmasının ardından olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri çevreye savrulan bomba düzenekleri, kurşun ve silahları toplayarak incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Son Güncelleme: 27.08.2015 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.