Bebeğini Kucağına Alamadan Öldü

Tolga YANIK/ KONYA,() - KONYA'nın Cihanbeyli İlçesi’nde sezaryenle 3'ncü bebeğini dünyaya getiren 40 yaşındaki Sehernaz Öğlü, doğum sonrası meydana gelen kanama sonrası sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdi. Hastanede yeterli...

24 Ekim 2014 Cuma 11:09
Bebeğini Kucağına Alamadan Öldü






Tolga YANIK/ KONYA,() - KONYA'nın Cihanbeyli İlçesi’nde sezaryenle 3'ncü bebeğini dünyaya getiren 40 yaşındaki Sehernaz Öğlü, doğum sonrası meydana gelen kanama sonrası sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdi. Hastanede yeterli ekipman olmadığını için Sehernaz Öğlü’nün başka bir hastaneye sevk edildiğini ileri süren ailesi, ihmal iddiasıyla ameliyata giren personel hakkında şikayetçi oldu. 
Olay, dün saat 14.30 sıralarında Cihanbeyli Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 3'ncü bebeğini dünyaya getirmek üzere doğuma giren Sehernaz Öğlü sezeryan yöntemiyle gerçekleşen ameliyat sonrası sağlık bir kız bebeği dünyaya getirdi. Ancak doğumdan yaklaşık 2 saat sonra Öğlü'de şiddetli kanama meydana geldi. Hastanede ilk müdahaleyi yapan doktorlar, Öğlü'yü ambulansla Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Acil olarak ameliyata alınan Öğlü, yapılan tüm müdahaleleye rağmen gece saat 00.30'da yaşamını yitirdi. Sehernaz Öğlü'nün yeterli ekipman olmadığı için müdahale edilemediğini ve ihmal sonucu öldüğünü ileri süren yakınları, ameliyata giren personel hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BAŞHEKİM: İHMAL YOK
Cihanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor İbrahim Solak ise olayda herhangi bir ihmal olmadığını belirterek, "Hastamız 40 haftalık hamileydi. Daha önce de sezaryenle doğum yaptığı için bu doğumu da sezaryenle gerçekleşti. Uzman doktorlarımız eşliğinde ameliyata alındı. Sağlıklı bir doğum gerçekleştirdik. Ancak doğumdan 2 saat sonra hastanın rahim bölgesinde şiddetli kanama meydana geldi. Hastayı hemen ameliyata alıp müdahale ettik. Ameliyatta rahmini almak zorunda kaldık. Kanaması artınca uzman doktorlarımız eşliğinde Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk ettik. Doktorlarımız burada da hastanın başından ayrılmadı. Orada yapılan ameliyata da doktorlarımız katıldı. Ancak kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Biz hasta sevk edildikten sonra dahi takip etmeye devam ettik. Sağlıklı bir bebeği oldu ve bebeğini de ailesine teslim ettik. Hastanemizin herhangi bir ihmali yoktur. Tıbben ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Ailenin iddia ettiği gibi hastanemizin herhangi bir ekipman eksiği de yoktur’’ dedi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.