Belediyeyi Basıp, Yol Kesen Konut Mağdurlarını Vali Güçlükle İkna Etti

Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City' projesinden daire alan aileler, belediye binasını basıp, valilik önünde pankart açarak...

01 Ekim 2014 Çarşamba 15:40
Belediyeyi Basıp, Yol Kesen Konut Mağdurlarını Vali Güçlükle İkna Etti






Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City' projesinden daire alan aileler, belediye binasını basıp, valilik önünde pankart açarak yol kesti. Vali Ahmet Altıparmak eylemcilerle görüşerek güçlükle ikna edip yolu açtırdı.
Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2012 yılında İmar İskan Evleri yıkıldı. İhaleyi alan işadamı Ahmet Metin Karadayı'nın şirketi Karadayı Grup tarafından 2 bin konutluk ve 240 milyon liraya çıkacak 'New City Projesi'nin temeli geçen yıl atıldı. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan AK Partili Mehmet Sekmen, Erzurum'un en büyük konut projesi inşaatını ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle durdurdu.
Günlerdir eylemlerini sürdüren konutzedeler, bugün sabah saatlerinde Büyükşehir Belediye binası önünde toplandı. Meclis salonuna giren kalabalık grup, sorunlarını Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu'na anlattı. Burada sorunlarına çare bulamayacaklarını anlayan vatandaşlar bağırıp, çağırarak belediye binasından çıktı.
Yaklaşık 200 kişi 500 metre uzaklıktaki Hükümet Konağı önüne gelerek polisin tüm ikna çabasına rağmen açtıkları pankartlarla yolu kesti. Grubun yanına gelen Vali Ahmet Altıparmak, "Bu sorunu biz de çözmeye çalışıyoruz. İşadamı Ahmet Metin Karadayı'ı ile görüşeceğim. Nasıl çözebiliriz diye. Şu anda yolu açın başkalarını mağdur etmeyin" dedi. Bu sırada kalabalıktan biri, "Sorun çözülmezse kendimi atarım" ddiği Vali Altıparmak, "Atarsan kendine zarar verirsin. Kimseye zararı olmaz" diye konuştu. Vali Altıparmak daha sonra korumaları ile birlikte konağa gitti. Kalabalık grup kısa süre caddede yürüyerek sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.