Beytüşşebap eski Kaymakamı Güntepe gözaltına alındı

Elazığ Valili’ğinde Hukuk Müşaviri olan,daha önce Şırnak’ın Beytülşebap ve Amasya’nın Hamamözü Kaymakamlığı görevini yapan Kadir Güntepe gözaltına alındı.

18 Ocak 2017 Çarşamba 15:15
Beytüşşebap eski Kaymakamı Güntepe gözaltına alındı







Beytüşşebap eski Kaymakamı Güntepe gözaltına alındı

Elazığ Valili’ğinde Hukuk Müşaviri olan,daha önce Şırnak’ın Beytülşebap ve Amasya’nın Hamamözü Kaymakamlığı görevini yapan Kadir Güntepe gözaltına alındı.
   Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’nin “mülkiye yapılanması’na” yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kadir Güntepe’nin Bylock kullandığı tespit edildi.Hamamözü İlçesi’nde görev yaparken burada “Amasya Kaymakamlar imamı” olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonla onlarca kez görüştüğü belirtilen Güntepe Kayseri’de gözaltına alındı.

KADİR GÜNTEPE KİMDİR?

Kadir Güntepe, İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya gelen Türk bürokrat ve kaymakamdır.

Eğitim hayatını Şişli Feriköy'de bulunan Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu'nda, Şişli Anadolu Lisesi'nde ve Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamlayan Kadir Güntepe, 2009'da İçişleri Bakanlığı'nın Kaymakam adaylığı sınavını kazanmış ve Van Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare amirliği görevini yürütmüştür.

Yozgat'ın Akdağmadeni ve Çandır ilçelerinde vekil kaymakamlık, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kaymakam refikliği yapmıştır.

Ankara'da 3 aylık yabancı dil eğitimi aldıktan sonra İngiltere'ye gitmiş ve Essex Üniversitesi'nde akademik amaçlı olarak İngilizce kursunu tamamlamıştır.

Türkiye'ye döndükten sonra Ankara'da kaymakamlık kursuna katılmış ve 2012'de Amasya'nın Hamamözü ilçesine atanmıştır. Görevi boyunca birçok sosyal sorumluluk projeleri yöneten Kadir Güntepe, bir spor tesisi projesi için Spor Genel Müdür Vekili'ne ulaşamadığı için internet üzerinden kendisine dikkat çekici bir mesaj göndermiştir. Ardından cevap alamayan Kadir Güntepe, vekili Başbakanlık'a şikayet etmiş ve haklı bulunmuştur.

28 Haziran 2015 tarihinde Şırnak şehrinin Beytüşşebap ilçesine kaymakam olarak atanmış, 1 Aralık 2016'da da Elazığ Valiliği hukuk müşavirliği görevine getirilmiştir.

25 Eylül 2015 tarihinde bir terörist saldırısında evi ve makam aracı kurşunlanmış, evinin salonuna ve etrafına bomba ve roket atılmıştır.

18 Ocak 2017 günü Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe gözaltına alındı.
 
Son Güncelleme: 18.01.2017 18:56
Anahtar Kelimeler:
Kadir GüntepeFETÖ/PDY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.