Bodrum'da otluk ve makilik alanda yangın (2)

YANGIN GÜÇLÜKLE KONTROL ALTINA ALINDI Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bugün öğle saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın akşam saat 21.00 sıralarında kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle sürekli yayılarak yerleşim alanlarına...

05 Temmuz 2015 Pazar 22:47
Bodrum'da otluk ve makilik alanda yangın (2)






YANGIN GÜÇLÜKLE KONTROL ALTINA ALINDI
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bugün öğle saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın akşam saat 21.00 sıralarında kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle sürekli yayılarak yerleşim alanlarına yaklaşan yangında, yaklaşık 50 hektar makilik alan zarar gördü.
Makilik alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle Dereköy Mahallesi'ne kadar ilerledi. İlk saatlerinde yüksek kesimlerde olması sebebiyle havadan yangın söndürme uçağı ile müdahale edilen yangın yerleşim alanlarına kadar yaklaştı. Bazı vatandaşlar bahçe hortumları ile evin çevresindeki otlukları ıslatarak önlem aldı. Yangından çıkan dumanlar, Bodrum'dan ve çevre mahallelerden de görüldü. Vatandaşların endişelendiği yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi ile evlerin çevresinde söndürüldü. Yangının ulaşıma yakın yerlerde devam eden bölümüne 5 arazöz, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait 9 itfaiye, 20 orman işçisi ve 1 yangın söndürme uçağı müdahale etti. Bazı vatandaşlar ise yüksek kesimlerde devam eden yangını seyir teraslarından izledi. 
Akşam saatlerinde yangın alanına gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Öğle saatlerinde çıkan yangına ekipler müdahale etti. Evlere kadar yaklaşan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Evlerin hiç birine zarar gelmedi" dedi. Saat 21.00 sıralarında kontrol altına alınan yangında yaklaşık 50 hektar otluk ve makilik alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), ()

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.