Bursa bombacısının hedefi Merkel'in kocası mı

Bursa’daki bombalı saldırıda kullanılan düzeneğin İstanbul’dan getirildiği belirlendi. Canlı bomba ise Bursa yolunda sahte kimlikle otobüsteki aramadan kurtulmuş.

30 Nisan 2016 Cumartesi 11:47
Bursa bombacısının hedefi Merkel'in kocası mı






Bursa bombacısının hedefi Merkel'in kocası mı


Bursa'yı kana bulamak için gelen canlı bomba teröristin bağlantıları araştırılırken ilginç detaylar ortaya çıktı. Patlamanın olduğu gün Bursa'da Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kocası Prof. Dr. Joachim Sauer'in bir konferans işin şehir merkezinde bulunduğu ortaya çıktı. Öte yandan Bombacı sahte kimlikle jandarmayı atlattığı belirlendi, Bursa'da canlı bomba ile ilgili detaylar haberin devamında

Bursa’da 3 gün önce gerçekleştirilen ve  23 kişinin yaralandığı canlı bomba eylemiyle ilgili sürdürülen soruşturma şok gerçekler ortaya çıkıyor. Olayda toplam 16 kişi gözaltına alınırken bomba düzeneğinin İstanbul’dan getirildiği ortaya çıktı.

Kilit isim Emine K.

Şanlıurfa'dan geldiği belirlenen canlı bomba Zozan Batur'un 'üzerinden kimlikleri çıkan Sultan Y. A Afyonkarahisar'da, Emine K. ise İstanbul'da gözaltına alındı. Polis, olayın kilit ismi Emine K.'nın, Sultan Y.'nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul'da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içerisinde Bursa'ya getirdiğini belirledi. Gözaltına alınan kişi sayısı 16’ya çıktı.

Polisi görünce çekildi

Olayla ilgili bilgi veren polis yetkilisi “İşin ilginç tarafı canlı bomba, Emine K. ve Sultan Y. birbirlerine çok benziyorlar. Doğu aksanlı Türkçe konuşan canlı bombanın daha önce Bursa'ya hiç gelmediğini öğrendik.  Görüntülerden kadın teröristin karşıdan gelen iki resmi polisimizi görünce sağ tarafa doğru çekildiğini fark ediyoruz. Hedefinde polisleri de öldürmek olabilir” dedi.

Yol kontrolüne  takıldı

Kadın teröristin, Şanlıurfa'dan gelirken İnegöl'de yol kontrolü yapan jandarma ekibi tarafından durdurulduğu öğrenildi. Jandarmanın nüfus cüzdanındaki fotoğraf ile canlı bombanın aynı olmasına rağmen kimliğini araştırdığı, sahte kimlikte arama kararının olmaması nedeniyle işlem yapmamış.

Hedef Merkel’in eşi miydi?

Eylemin hedefinin Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer olduğu da iddia ediliyor. Sauer, canlı bombanın patladığı gün Uluslararası Kataliz Konferansı için Bursa’ya gelmişti.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.