Bursa'da polis 20 günde 28 dolandırıcıyı yakaladı

Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak çok sayıda kişinin altın ve paralarını dolandıran kişilere yönelik 20 günde düzenlenen operasyonlarda 28 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, yaklaşık...

03 Mart 2015 Salı 12:51
Bursa'da polis 20 günde 28 dolandırıcıyı yakaladı






Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak çok sayıda kişinin altın ve paralarını dolandıran kişilere yönelik 20 günde düzenlenen operasyonlarda 28 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, yaklaşık 1 milyon TL tutarında altın ve para kurtarıldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık ile Güven Timler’inde görev yapan sivil ekipler, halkın tuzağa düşmemesi için PTT şubeleri, banka ve alış veriş merkezleri çevrelerinde geniş önlemi almayı sürdürüyor. Dolandırılmak üzere uzun süre telefonla konuşan kişileri takip eden ekiplerin bu dikkati sayesinde son 20 günde 28 kişiyi yakalanırken, yaklaşık 1 milyonlara para ve altın dolandırıcılara verilmekten kurtarıldı.
En son olay Çirişhane Mahallesi’nde meydana geldi. 81 yaşındaki A.K., ‘yi telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, "6 ayrı yerde kuyumcu soygunu sizin kimlik bilgileriniz elimize geçti. Altınlarınızı poşete koyup vereceğimiz adrese sivil polise teslim edersiniz" dedi. Çevredeki sivil ekipler, panikle uzun süre telefonla konuşan yaşlı adamı takibe aldı. Polisler, yaşlı adamdan 30 bin lira değerindeki altınları almaya gelen Suriyeli 22 yaşındaki M.H. ile 23 yaşındaki M.A.’yı gözaltına aldı.

Polisler, aynı yöntemle dolandırılmak isteyen M.A. adlı kadının 25 bin liralık altınlarını Y.T. (21) ile İ.B (25)’yi suçüstü yakalayarak kurtardı. Polisteki ifadeleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.