Bursa'da Termik Santral Tepkisi

BURSA'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) yaptırılmak istenen kömürlü çalışacak termik santrale, çevredeki mahalle sakinleri tepki gösterdi. Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Panayır Mahallesi'nde oturanların...

06 Kasım 2014 Perşembe 15:47
Bursa'da Termik Santral Tepkisi






BURSA'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) yaptırılmak istenen kömürlü çalışacak termik santrale, çevredeki mahalle sakinleri tepki gösterdi.
Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Panayır Mahallesi'nde oturanların çoğunluğu oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik grup, DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu Üyeleri ile eylem gerçekleştirdi. Kent merkezine yakın DOSAB'da termik santral istemediklerini belirten platform üyeleri, seslerini duymadıkları gerekçesiyle kent yöneticilerini de eleştirdi. Termik santrali istemediklerine yönelik sloganların da atıldığı eylemde konuşan Mahallelilerden Durmuş Berk, bölgede bulunan ve elektrik ve buhar ihtiyacını ağırlıklı olarak doğalgaz ile üreten firmaların maliyeti düşürmek için kentin göbeği olan Bursa Ovası'na kömür yakıtlı termik santral kurulmak istendiğini hatırlattı.
Yapılacak termik santralden Bursa halkının tamamının olumsuz etkileneceğini dile getiren Berk, "Kömür yakıtlı termik santral yapılırken, kent yaşayanlarının yok sayılarak sadece bir kısım sanayiciye para kazandırmak amacıyla santral kurulmak istenmektedir. Bu santral kurulursa sadece yakınındaki yerleşim bölgeleri değil, tüm Bursa zarar görecektir" diye konuştu.
Termik santral kurulmaması yönünde sloganlar atan vatandaşlar arasındaki 25 yıllık mahalle sakini 46 yaşındaki Feyzi Zengin, "Cumhurbaşkanı tek sigaraya tepki gösterirken, termik santrali neden görmezden geliyor?" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.