Bursa’daki Gezi olayları davasında 30 sanık daha beraat etti

BURSA, () - BURSA’da, 2013 yılı Haziran ayında Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla düzenlenen gösterilerde, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet' suçlamasıyla haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle...

27 Ocak 2015 Salı 18:19
Bursa’daki Gezi olayları davasında 30 sanık daha beraat etti






BURSA, () - BURSA’da, 2013 yılı Haziran ayında Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla düzenlenen gösterilerde, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet' suçlamasıyla haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 30 sanık daha beraat etti. 15 gün önce sona eren ve 33 sanığın beraat ettiği Gezi olaylarıyla ilgili Bursa’da 6 dava daha devam ediyor.
Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan yargılanan sanıklar, bugün karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Aralarında Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Ali Uluşahin, Eğitim-Sen Bursa Şubesi eski Başkanı Hasan Özaydın, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci ve Bursa Barosu avukatlarından Birkan Özey’in de bulunduğu 30 sanık duruşmaya katıldı. Duruşmada söz alan sanıklar demokratik haklarını kullandıklarını ve yürüyerek tepkilerini gösterdiklerini bildirerek, beraatlerini istediler. Mahkeme suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek, 30 sanığın beraatini kararlaştırdı.
Avukat Aslı Evke Yetkin, bugün sonuçlanan davanın, Gezi Parkı eylemlerinden dolayı açılan ve beraatle sonuçlanan ikinci dava olduğunu belirterek, 13 Ocak’ta 33 kişinin beraat ettiğini, halen Gezi olaylarıyla ilgili 6 davanın devam ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.