Çağlayan Adliyesi'nde neler oldu | Adliye baskının perde arkası

Terör örgütü DHKP-c üyesi iki militanın Çağlayan Adliyesi'ne yönelik kanlı baskınında Savcı Selim Kiraz şehit oldu. Teröristler savcının odasında öldürüldü

01 Nisan 2015 Çarşamba 01:56
Çağlayan Adliyesi'nde neler oldu | Adliye baskının perde arkası






Çağlayan Adliyesi'nde neler oldu | Adliye baskının perde arkası

Gezi olayları sarısanda hayatını kaybeden Berkin Elvan için adliye basan teröristler, 8 saat süren ikna çabalarına ısrarla direndi. Kanlı terör örgütü, Berkin Elvan'ı bahane ederek Çağlayan Adliyesi'ni bastı, Savcı Selim Kiraz'ı rehin aldı. 8 saat süren arabuluculuk çabaları sonuçsuz kaldı. 2 terörist öldürüldü, vurulan Kiraz şehit oldu.


DAKİKA DAKİKA ADLİYE'DE DEHŞET ANLARI

Saat 12:36 - DHKP-C üyesi iki kişiler, Kiraz'ı odasında rehin aldı, ardından 5 talepte bulundu.
Saat 14:00 - Kiraz'ın odasından ilk silah sesleri duyuldu.
Saat 14:10 - Çelik yelekli ve silahlı polisler 6. kata geldi. 
Saat 15:04 - Özel harekatın girişiyle adliye binası boşaltıldı.
Saat 15:15 - CHP'li Tanrıkulu ve İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal adliyeye geldi.
Saat 15:45 - İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Yiğit, "Onların istediği bir kişi üzerinden görüşme yapılıyor" dedi.
Saat 16:12 - Başsavcı Vekili Kapıcı: Berkin bizim çocuğumuzdur.
Saat 16:15 - Başbakanlık'tan olayla ilgili geçici yayın yasağı geldi.
Saat 20:25 - Odadan gelen silah sesleri sonrası binada patlama duyuldu, operasyon başladı.
Saat 20:45 - Yoğun çatışmada 2 terörist öldürüldü. Ağır yaralanan Kiraz hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

ADLİYE'DE SAVCININ ODASINA BASKIN

Terör çirkin yüzünü bu kez adliyede gösterdi. Gezi olayları sırasında başından vurulan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'la ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, iki DHKP-C’li terörist tarafından odasında rehin alındı. Dün 12.36'da ellerinde silahla odaya giren teröristler, kapıyı kilitledi ve 5 talebin karşılanmaması halinde Kiraz'ı öldüreceklerini söyledi. İstanbul Emniyeti alarma geçerken, adliye binası da hızla boşaltıldı. Çağlayan'a gelen özel timler de, Kiraz'ın 6. katta bulunan odasını abluka altına aldı.

ARABULUCUYA RAĞMEN TETİĞE BASTILAR

Teröristlerin istediği kişi ve polis görevlisinin arabuluculuk çalışmaları akşam saatlerine kadar devam etti. Ancak tüm iletişim kanalları açıkken, 2 DHKP-C'li 20.24'te silahlarını ateşlediler. Savcının vurulduğunu anlayan polis karartma uygulayarak gece görüş gözlükleri ile operasyon düzenledi. Sis bombalarının da kullanıldığı operasyonda polislerin içeriye gireceğini anlayarak masaların altına gizlenen teröristlerle çatışma çıktı. Özel tim, üzerlerindeki bombaları da patlatan iki teröristi 5 dakika süren çatışmada etkisiz hale getirdi. Teröristlerin vurduğu Savcı Kiraz hastaneye kaldırıldı. Ancak başından 3, karnından 2 kurşunla ağır yaralanan Kiraz, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

İKİSİ DE CANLI BOMBA ÇIKTI

Kanlı saldırının failleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol, 2012'den bu yana terör örgütünün eylem yapacak militanları listesinde. 2013'teki ÇHD operasyonunda tutuklanan Yayla ile yine örgüt üyeliğinden cezaevine konulan Doğruyol'un tahliye edildikleri, ancak 'canlı bomba eylemi gerçekleştirecekleri' gerekçesiyle karakollara fotoğraflarının dağıtıldığı tespit edildi.
Son Güncelleme: 01.04.2015 02:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilhami avaz 2015-04-01 04:17:08

yazık oluyor bu ülkeye kardeşimm bu katiller o binaya nasil girmişler. koskoca adliye sarayinda heryerde güvenlik varken ikitane silahlı terörist katil elini kolunu salyarak girip katliam yapıyor adliyelerde polis mi yoksa özel güvenlikçilermi tertibat alıyor? sayın adalet bakanımız artık adliyeleri özel güvenlik sultasından kurtarın onlar kendilerini bile koruyamıyorlar