Cemil Candaş cinayetinde flaş gelişme; İnşaat devinin sahipleri gözaltında

Şişli Belediyesi'nde makamında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayetinde Keten İnşaat şirketinin sahipleri gözaltına alındı.

10 Ağustos 2017 Perşembe 14:17
Cemil Candaş cinayetinde flaş gelişme; İnşaat devinin sahipleri gözaltında






Cemil Candaş cinayetinde flaş gelişme; İnşaat devinin sahipleri gözaltında


Şişli Belediyesi'ni sarsan Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayetinde önemli gelişme. Makamında görevi başında silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Candaş'ın cinayetini soruşturan İstanbul polisi Keten İnşaat sahiplerini gözaltına aldı.


Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Keten İnşaat'ın sahipleri Selahattin Keten ve Rıza Keten ile bir çalışanları gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Cinayet sanığı Keten kardeşleri suçlamıştı

Cemil Candaş cinayeti ile ilgili açılan davanın sanıklardan Hacı Avcı geçen Mart ayındaki duruşmada Keten İnşaat'ın sahipleri iki kardeşi suçlamıştı. Sanık Avcı, "Selahattin Keten, Hayri başkan (Hayri İnönü) dahil birçok kişiyle sorun yaşadı. Başkanla konuştum projenin olmayacağını söyledi. Ben de bunu anlattım Selahattin Keten'e. O da 'Ben bu başkan yardımcısını dövdüreceğim. Hayri başkan randevu da vermiyor' dedi. Cemil Candaş tehdit alıyordu zaten. Kendisi bana anlatmıştı. 'Burada 30 senedir bir çete var. Bunu kırmam gerekiyor' diyordu. İş, Keten'le çıkmaza girdiği için Selahattin Keten 'Onu dövdüreceğim. En azından bir yumruk attırayım' dedi. Ben de Engin Gölve'ye (davanın bir diğer sanığı) 'Bir müdür dövülecek' dedim. Sonra Selahattin'i arayıp 'Birini buldum ama nasıl olacak diyor' dedim. O da 'Rıza'yı göndereceğim' dedi. Olay olduktan sonra Selahattin Keten aradı beni. Neler olduğunu sordu. Rıza Keten'in ruhsatlı silahı vardı" ifadelerini kullanmıştı. 
Anahtar Kelimeler:
Cemil CandaşKeten İnşaat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.