Ceylanpınar'da ele geçirilen silah ve mühimmata 3 tutuklama

ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar İlçesi'nde, polisin bir eve düzenlediği baskında ele geçirilen çok sayıda el bombası, tüfek, tabanca ve mühimmatla ilgili gözaültına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Ceylanpınar'da...

29 Ocak 2015 Perşembe 13:12
Ceylanpınar'da ele geçirilen silah ve mühimmata 3 tutuklama






ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar İlçesi'nde, polisin bir eve düzenlediği baskında ele geçirilen çok sayıda el bombası, tüfek, tabanca ve mühimmatla ilgili gözaültına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
Ceylanpınar'da bir eve dün gece polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. PKK’nın şehir yapılanması KCK mensubu olduğu ileri sürülen kişilerin kaldığı evde 25 el bombası, 3 roketatar, 2 tüfek, 1 tabanca, 13 şarjör, 20 fünye, 2 telsiz, 1 gece görüş dürbünü ve 3 bin 497 fişşek ele geçirildi. Silah ve mühimmatlara el koyan polis, evde bulunan Suriye uyruklu Mehmet Muhammet A. ile İsmail Ç., Halil M. ve Ahmet Ö.'yü gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen ve burada sorgulanan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Ahmet Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, biri Suriyeli 3 şüpheli ise 'Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurması, el değiştirilmesi, terör örgütü üyeliği, vahim nitelikli silahların izinsiz bulundurması, terör örgütüne silah sağlamak' suçlamasıyla tutuklandı. Öte yandan ele geçirilen bomba, silah ve mühimmatların Suriye’den kaçak yollarla Türkiye’ye getirildiği ve yurt içindeki eylemlerde kullanılmasının planlandığı öne sürüldü.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.