Cezaevi firarisini polis alkollü araç kullanırken yakaladı

Gökhan KESKİNCİ/ADANA, () - ADANA'da cezaevi firarisi 28 yaşındaki Aytekin Akkurt kamyonetle gezerken, polisin 'dur' ihtarı üzerine kaçtı. Polis havaya uyarı ateş açtı. Kamyonetin çarptığı pazar tezgahları devrildi, yola atılan kapanla...

27 Ocak 2015 Salı 11:21
Cezaevi firarisini polis alkollü araç kullanırken yakaladı






Gökhan KESKİNCİ/ADANA, () - ADANA'da cezaevi firarisi 28 yaşındaki Aytekin Akkurt kamyonetle gezerken, polisin 'dur' ihtarı üzerine kaçtı. Polis havaya uyarı ateş açtı. Kamyonetin çarptığı pazar tezgahları devrildi, yola atılan kapanla aracın lastikleri patlatıldı, alkollü olan ve ayakta durmakta güçlük çeken Akkurt beraberindeki kadın arkadaşıyla yakalandı.
'Mala zarar verme' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ve yattığı cezaevinden firar eden Aytekin Akkurt'un 01 ABG 26 plakalı beyaz bir kamyonet ile gezdiği bilgisi üzerine polis harekete geçti. Gece saat 02.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda kamyoneti tespit eden ekipler, 'dur' ihtarında bulundu. Polisi gören şüpheli, beraberindeki kadın arkadaşıyla birlikte kaçmaya başladı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan Alparslan Türkeş Bulvarı'na giren kamyonet, buradan da Karaafat Caddesi'ne geçti. Çok sayıda polis ekibini de peşine takan kamyonet sürücüsü, Karaafat Caddesi'nde bulunan pazar tezgahlarına çarparak devirdi. Polis havaya uyarı ateşi açtı ancak Akkurt yine durmadı. Mavi Bulvar'a atılan kapanın üzerinden geçince lastikleri patlayan kamyonet yaklaşık 1 kilometre daha süren kovalamaca sonucu durdu. Kamyonetteki Aytekin Akkurt ve yanındaki kadın yakalandı.
ALKOLLÜ ÇIKTI

Beraberindeki kadın arkadaşıyla boş bira şişeleri olan kamyonetten indirilen sürücünün üzerinden kimlik belgesi çıkmadı. Alkollü olduğu belirlenen ve yürümekte güçlük çeken sürücünün kimliği Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan parmak izi taramasından saptandı. Cezaevi firarisi Aytekin Akkurt olduğu anlaşılan sürücü işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
Adı açıklanmayan kadın ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.