Cizre'de göstericiler, barikatları iş makinasıyla kaldıran polisle çatıştı

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi Yafes Mahallesi'ne PKK yandaşlarının kazdığı hendekler, özel harekat timlerinin desteğinde düzenlenen operasyonda dolduruldu. İş makinalarıyla sokaklardaki barikatlar da...

29 Temmuz 2015 Çarşamba 17:45
Cizre'de göstericiler, barikatları iş makinasıyla kaldıran polisle çatıştı






Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi Yafes Mahallesi'ne PKK yandaşlarının kazdığı hendekler, özel harekat timlerinin desteğinde düzenlenen operasyonda dolduruldu. İş makinalarıyla sokaklardaki barikatlar da kaldırıldı. Yafes Mahallesi'ne giren polisle göstericiler arasında çatışma çıktı.
Cizre İlçesi'nde 4 gün önce Abdullah Özdal'ın evinin balkonunda nereden geldiği belli olmayan kurşunla hayatını kaybettiği olayların yaşandığı Yafes Mahallesi'ne, bugün öğlen saatlerinde, özel harekat timlerinin de destek verdiği bir operasyon düzenlendi. Mahalleye çıkan sokak girişlerine hendekler kazılırken, bazı sokak girişlerine de barikat kurulduğu görüldü. Polis zırhlı kepçe ile hendekleri doldurarak sokak girişlerini açtı. Barikat kurulan sokak girişlerine de özel harekat timleri, olası bir bir patlayıcı tuzaklama tehlikesine karşı önceden silahlarla ateş açtı, sonra da zırhlı kepçe ile barikatları kaldırarak mahalleye girdi.
Saat 14.30'da mahalleyi ablukaya alan güvenlik güçleri, özel harekat timleri ve çok sayıdaki zırhlı araçla mahalleye girdi. Zaman zaman silah seslerinin geldiği mahallede, havai fişekle saldıran göstericilere, polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Olayların sürdüğü mahallede, polis araçlarından vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönünde anonslar yapılıyor. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında Yafes Mahallesi'ndeki çatışmalar nedeniyle başlayan gerginlik sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.