Cizre'de son durum; Hastaneler basılıyor, o STK'dan ses yok!

Cizre hastanesi günlerdir PKK'lı teröristlerin ağır silahlarla taradığı sağlık kurumu, Hastane çalışanlarına ve hastanede tedavi görenlere ekmek, su ve acil ilaçlar zırhlı araçlarla ulaştırılırken, Türkiye'nin en büyük STK'ları PKK'lı teröristlerin gösterilerinde yer alıyor..

21 Aralık 2015 Pazartesi 08:12
Cizre'de son durum; Hastaneler basılıyor, o STK'dan ses yok!






Cizre'de son durum; Hastaneler basılıyor, o STK'dan ses yok!

Cizre'de hastane teröristlerin günlerdir yoğun saldırısı altında, Türkiye'nin en büyük sağlık STK'ları ise teröristlerle kol kola.

Bölücü terör örgütü doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerinde hastaneleri tarıyor, ağır silahlarla hastaneleri ateş altında tutuyor, Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşları suskun. PKK, HDP ve BDP'nin her eyleminde boy gösteren Türk Tabipler birliği başta olmak üzere onlarca sağlık çalışanı sendikası, doktor derneği PKK'lı katillerin saldırılarını değil kınamak, bölgede görev yapan meslektaşlarına moral verecek bir açıklama bile yapmaktan kaçınıyor.

Terör örgütü PKK yalakası kesilen Türk Tabibler Birliği daha önce Diyarbakır'da katledilen Doktor Abdullah Biroğlu cinayetini bile kamouyondan gelen yoğun baskı sonucu iki gün sonra açıklama yapmaya tenezzül etmiş, açıklamasında bile PKK'lı katilleri kınamaktan açıkça çekinmişti..

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'ta başlayan sokağa çıkma yasağı 7'nci gününe girerken, çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

14 Aralık Pazartesi günü saat 23.00'da Silopi ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre'de PKK'lıların açtığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor. Çatışmaların yoğunlaştığı Yasef, Nur, Sur ve Cudi mahallelerinde çok sayıda ev isabet eden mermilerle hasar gördü. Çatışmalarda isabet alan evlerde oturan bazı aileler, evlerinden ayrılarak yakınlarının yanına yerleşti. İlçenin hakim tepelerinde konuşlandırılan tanklar, hendeklerdeki bombaları patlatmak için top atışları yaptı.

HASTANE ÖNÜNDE TANKLAR ZIRHLI ARAÇLAR NÖBET TUTUYOR

Cizre Devlet Hastanesi’nde ise son zamanlarda yapılan roketli saldırılardan dolayı güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Hastane bahçesine konuşlandırılan zırhlı tank, kirpi araçlar, jandarma özel harekat ile polis özel harekat ekipleri hastane etrafında kuş uçurtmuyor. Hastanede tedavi gören birçok vatandaşın ise tedavileri devam ediyor.




Son Güncelleme: 21.12.2015 08:17
Anahtar Kelimeler:
PKKHastaneTTB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.