Çobanlarin Çikardiği Yangında 14 Hektar Makilik Alan Zarar Gördü

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, çobanların makilik alanda çıkardığı ileri sürülen yangında 14 hektarlık alan zarar gördü. Köylüler hayvanlarını yangından son anda kurtardı. Bodrum'un Kadıkalesi...

03 Kasım 2014 Pazartesi 23:11
Çobanlarin Çikardiği Yangında 14 Hektar Makilik Alan Zarar Gördü






Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, çobanların makilik alanda çıkardığı ileri sürülen yangında 14 hektarlık alan zarar gördü. Köylüler hayvanlarını yangından son anda kurtardı.

Bodrum'un Kadıkalesi Asar dağındaki makilik alanda saat 19.00 sıralarında çıkan yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle sık sık yön değiştirmesi nedeniyle alevler sitelere 100 metre kadar yaklaştı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı yangına 3 arazöz, 8 itfaiye aracı ile 30 orman işçisi müdahale etti. Köylülerin makilik alanda otlattıkları büyükbaş hayvanlar yangının çıkmasının ardından bölgeden uzaklaştırıldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre yangının çobanlar tarafından çıkarıldığı iddia edildi.


Bölgede yaşayan emekli öğretmen 56 yaşındaki Ali Demirci, "Çobanlar özellikle bu mevsimde otları yakarak yağmurlarla yeni otlar çıkmasını istedikleri için makilik alanda üç dört noktadan yangın çıkartıyorlar ama gördüğünüz gibi yangın kontrol altına alınamayınca hem tarım arazilerini hem de siteleri tehdit ediyor" iddiasında bulundu. İtfaiye ekiplerinin hortumların ulaşmadığı bölgede yangına kürek ve çalılarla müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken 14 hektar makilik ve tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

Yangınla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.