Çocukları suçtan uzak tutmaya çalışıyorlar

Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, 18 yaş altı çocukları suç ve suçludan uzak tutmak için risk ortamlarını belirleyip önleyici hizmet çalışması başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk...

07 Mart 2015 Cumartesi 11:37
Çocukları suçtan uzak tutmaya çalışıyorlar






Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, 18 yaş altı çocukları suç ve suçludan uzak tutmak için risk ortamlarını belirleyip önleyici hizmet çalışması başlattı.
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 18 yaş altı çocukları suç ve suçludan uzak tutmak için yoğun çalışma yürütüyor. 18 yaş altı kanunla ihtilaf halindeki çocukların her türlü adli işlemlerini yürütüp, çocuklar üzerinde ruhsal ve pedagojik çalışmalar sürdüren ekipler, kayıp ve kaçırılan çocukların bulunup aile ortamlarına geri döndürülmesi hususunda da yoğun çaba harcıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çocuk Şube Müdür Yardımcısı Güven Karaman, "Kayıp çocuklarla ilgili başvuru yapıldığı andan itibaren ekiplerimiz vakit kaybetmeden kayıp olan kişilerin bilgilerini sistem üzerinden ülke genelindeki emniyet müdürlüklerine ve jandarmaya bildirip en kısa sürede bulunmasını sağlıyor" dedi.

Mahkeme tarafından verilen koruma tedbir kararlarını da uyguladıklarını söyleyen Güven Karaman, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim, bakım, sağlık ve danışmanlık kararlarını ilgili kurumlarla koordine kurarak uygulanmasını sağlıyoruz. Suçtan zarar görmüş olan çocukların ikinci bir örselenme yaşamamaları için alanında uzman, çocuk psikolojisinden anlayan sosyal çalışmacı ve çocuk polisiyle her türlü işlemlerini seri bir şekilde yapıyoruz. Risk unsuru taşıyan çocukların topluma kazandırılması, uygun görülen tedbirlerin alınması ve bilgilindirilmenin yapılması için projeler hazırlıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.