Çukurca Sınırındaki Köyde Olay; 1 Astsubay Yaralı

Behçet DALMAZ- Serdar KARA/HAKKARİ, () - HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Çığlı Köyü'ne kaçakçılık ihbarıyla giden askerlere tepki gösterilince olay çıktı. Atılan taşlardan bir astsubay yaralanırken, askerler kalabalığı...

30 Ekim 2014 Perşembe 11:27
Çukurca Sınırındaki Köyde Olay; 1 Astsubay Yaralı






Behçet DALMAZ- Serdar KARA/HAKKARİ, () - HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Çığlı Köyü'ne kaçakçılık ihbarıyla giden askerlere tepki gösterilince olay çıktı. Atılan taşlardan bir astsubay yaralanırken, askerler kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı ve gaz bombası kullandı.
Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi Çığlı Köyü'ne dün akşam kaçakçılık ihbarı üzerine giden askerleri bir grup taş atarak engellemek istedi. Atılan taşlardan bir astsubay yaralanırken, askerler kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı ve gaz bombası kullandı. Kimliği henüz öğrenilemeyen yaralı astsubay helikopterle Hakkari'ye getirilerek tedaviye alındı.
Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise, Çığlı Köyü'ndeki olayların kaçakçılık yüzünden çıktığını belirterek, "Bölgede kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri sürdüren bir jandarma aracımız taşlandı. Araçta bulunan 1 astsubayımız yaralandı. Tedavisi Hakkari'de süren yaralı astsubayımızın sağlık durumu iyi. Şu anda köyde her şey kontrol altında" dedi.

Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç da bu sabah Çığlı Köyü'ne geldi. Başkan Tunç, gerginliği yatıştırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.